Ismerd meg Budapest kreatív arcát

2014. április 14.
A Pocket Guide applikáció pillanatok alatt idegenvezetőt varázsol okostelefonodból, méghozzá nem is akármilyet. A megszokott útvonalak mellett négy vadonatúj tematikus túra közül választhatsz a divat, a design, a startupok és az urbanisztika jegyében.

A Pocket Guide a Design Terminállal együttműködve kidolgozott négy olyan tematikus budapesti túrát, amelyek a város kreatív arcát mutatják be. Az applikációt különlegessé teszi, hogy az adott terület neves képviselői az idegenvezetők. A Startup túrát például a Prezi alapítói, az urbanisztikát pedig Finta Sándor, a város főépítésze vezeti.

Mindannyian azt vallják, hogy Budapestet felfedezni kihívás. Terek, utcaszegletek és fölénk magasodó épületek mesélnek évszázadok design történelméről, amit vétek lenne nem megismerni. Amellett, hogy a főváros büszke sokszínű múltjára, mára ugyanolyan ismert innovátorairól és nemzetközi startupjairól a divat, a formatervezés, az innovatív technológiák és az urbanisztika területéről.

Bemutatásra kerül többek között a Sugar Design Cukrászda, ismertebb nevén a Sugar! Shop, a Prezi székháza, az Il Bacio di Stile, Zólyomi Zsolt parfümériája, és Nanushka is mesél a Fashion Streeten nyílt Flagship Store-járól. Az applikáció nemcsak képeket és leírást, de kisfilmeket és interjúkat is kínál, így első kézből kaphatod az izgalmas történeteket. Ha kedvet kaptál, hogy Budapest kreatív oldalát is megismerd, töltsd le az appot, és indulhat a túra. Mire a túra végére érsz, garantáltan más szemmel nézed majd a várost.