Tíz ötlet, hogy hogyan készíts húsvéti dizájntojást

2014. április 15.
Kreatív bloggerünk, PandArte, első posztjában újragondolta a hagyományos tojásfestési módszereket. Tíz tippet is kaphattok arra, hogyan lehet modern dizájntojásokat készíteni a húsvéti fészekbe!

Sziasztok!

Szerintem nem csak azért jó a különböző ünnepekre készülni, mert hangulatossá tudjátok tenni a lakást és a terítéket, hanem azért is, mert ilyenkor kicsit kikapcsolsz a hétköznapi zsongásból, és együtt tudsz lenni a családoddal, barátaiddal, miközben közösen készítitek el a dekorációkat.

Nagyon szeretek húsvéti fészket építeni, hiszen ma már sokkal több kreatív lehetőség van arra, hogyan díszítsük ki a tojásokat, mint régebben. Most olyan technikákat gyűjtöttem össze, amiket könnyen és gyorsan meg tudtok valósítani.


Használjunk dekortapaszokat!

Ezekből a tapaszokból számtalan mintájú és színű verziót tudtok vásárolni a kreatív boltokban. Nekem a bajszos tojás és a nyuszi forma tetszett most a legjobban!

Szórjuk be apró cukorkákkal

Ha beszereztek olyan apró, színes kis cukorkákat, amikkel sütiket és tortákat szoktak díszíteni, akkor könnyű dolgotok lesz, hiszen a tojást csak ragasztóval kell bekenni és megforgatni benne.

A befőttes gumi titka

Ha a tojásodra befőttes gumikat teszel fel, akár többet is, többféle formában, majd megmártod a festékben, és száradás után leveszed, akkor ilyen kis absztrakt mintákat kaphatsz a végére.

Mr. Egg

Ehhez a módszerhez szükséged lesz egy tojástartóra, amire felragasztod a kivágott kis gallért és a csokornyakkendőt, és esetleg egy kalapot is. A tojásra végül alkoholos vékony filctollal megrajzolod Mr. Egg arcát.

Ombre tojások

Ha szereted az ombre stílust, ezt most a húsvéti fészekben is megvalósíthatod! Csupán csak a színárnyalatokra kell figyelned a festésnél.

Játék a tollakkal

Letisztult hangulatot érsz el, ha csupán csak egy kis tollat ragasztasz a tojásokra. Ez lehet natúr, de színes változatú is. Szerintem fehér tojáson mutatnak a legjobban.

Natúr világ

Sima, festék nélküli tojásokon nagyon jól néz ki, ha például egy fehér festéktollal apró mintákat készítesz.


Színes hangulat

Ha inkább színes tojásokra vágysz, az előző módszert követve, fehér tojásokra bármit megrajzolhatsz olyan filctollakkal, amikkel ételekre lehet írni.

Egyszerű és mutatós

Ha tényleg extra gyorsan kell készítened valamit, a legegyszerűbb, ha masnikat kötsz a tojásokra, szép színes fonalakból.