Zöld spárga parmezánnal és citrommal

2014. június 03.
A spárga "kifutó" termék lesz lassan, így készítsük még minél többször, amíg a piacon kapható. Ez a receptis hozza az szokásos formulát: elkészítése: 10 perc, élvezetek: 100 százalék.

Hozzávalók:

50 dkg zöld spárga
2 kisebb bok choy (lehet spenót is)
15 dkg panko morzsa *
1 (bio) citrom leve és reszelt héja
frissen őrölt tarka bors
1 marék kaprigyümölcs
5 dkg parmezán
5 dkg vaj

Elkészítés:

A spárgák oldaláról körben leszedjük a vadleveleket/hajtásokat. A bok choyt megmossuk, félbe vágjuk. Egy lábasban vizet forralunk és ebbe mártjuk a zöldségeket 3 percre, majd jeges vízbe. A vajat megolvasztjuk és a pankot megpirítjuk rajta. A citrom héját belereszeljük, borsozzuk, majd a zöldségekre szórjuk. A kaprigyümölcsöket mérettől függően félbe-negyedbe vágjuk. A citrom levét a zöldségekre locsoljuk és a vajas-pankoval és a kaprigyümölccsel összeforgatjuk őket. Parmezánt forgácsolunk rá.

* Panko morzsa: Ez a japán morzsa klassz ropogós bundát kölcsönöz a husinknak. Érdemes próbálkozni vele. Az ára sem egy horror, az ismert delikátokban kapható. Egyébként maga a morzsa jellegzetesen szúrós, szilánkos szerkezetű, így a bepanírozott felület sem lesz egyöntetű, éppen ezért is pirul ropogósra.

Ízbolygó