Jótékony futás az állami gondozásban élő gyerekekért

2014. június 12.
Nagy László kézilabda bajnok közreműködésével mutatták be a Margitszigeti Danubius Thermal Hotelben a team heart-ot, azt a futócsapatot, melynek tagjai nem pusztán az egészségükért, hanem jótékony célokért futnak. Ezzel egyidejűleg megkezdte működését a team heart adománygyűjtő weboldal is, melyre bárki regisztrálhat, és jótékony célokért futhat, sportolhat.

A jótékony futás lényege, hogy a résztvevők minden egyes lépésükkel adományokat gyűjtenek. A team heart mottoja, hogy a mozgás öröme nem csupán az egészséges életmód része, hanem mások számára is segítséget jelenthet, amennyiben ezt is célként határozzuk meg. Jótékony célért futni külföldön már évek óta nagyon népszerű dolog, míg itthon csak kevesen mozdulnak meg egy-egy jó ügyért. A team heart tagjai éppen ezért a jótékony futás népszerűsítését tűzték zászlajukra.

Nagy László, aki maga is jótékonyfutó a bemutatkozáson méltatta a team heart gondolatát felkaroló Csemete Alapítványt és annak alapító-elnökét Snow Andreát. Mint elmondta az Alapítvány és az ahhoz szorosan kapcsolódó team heart mozgalom nagyon nemes feladatot lát el, amikor hátrányos helyzetű gyerekek számára gyűjt adományokat.

A Csemete Alapítvány 2009 óta segíti a fővárosi állami otthonokban nevelkedő nehéz sorsú, speciális ellátásra szoruló kisgyermekeket. Snow Andrea alapító-elnök és önkéntes munkatársai az elmúlt években több millió forintot „futottak össze”. Ennek köszönhetően az Alapítvány két kisbuszt tudott vásárolni, amivel a gyerekeket az otthonokon kívüli programokra szállítják, ami hatalmas segítséget jelentett nekik.