Debrecen az idei házigazdája a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozatnak. Az esemény a város vadonatúj rendezvényhelyszínén, az augusztusban nyíló Békás-tó partján zajlik szeptember 7-én vasárnap dél és este tíz óra között. A belépés ingyenes, de szigorúan regisztrációhoz kötött.
A részt vevő éttermek a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a közönségnek, valamint azt, hogy Magyarország gasztronómiája mennyire színes, változatos, és magas színvonalú.
Anyukám Mondta – Encs
Baricska Csárda – Balatonfüred
Chianti Étterem – Veszprém
Erhardt Étterem és Panzió – Sopron
IKON Étterem – Debrecen
Kistücsök Étterem – Balatonszemes
Macok Étterem és Borbár – Eger
Mandula Étterem és Borbár – Villány
Nomád Hotel&Campsite – Noszvaj
Palkonyha – Palkonya
Rosinante Fogadó – Szigetmonostor
Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma
Walter Vendéglő – Perbál
Menük 30 km-en belüli alapanyagokból
Az éttermek olyan fogásokkal készülnek, amelyekhez az alapanyagokat 30 km-en belül szerzik be, így keresztül-kasul megkóstolhatják a vendégek Magyarország ízeit. Ott lesznek még a házigazda, Debrecen és környéke gasztronómiai képviselői is, több borászat, a Cut’N’Coffee kávépörkölő szalon, a Nárcisz Birtok sajtmanufaktúra, a tuzséri pálinkafőző manufaktúra, a PM Choco kézműves csokoládé és a Séfakadémia főzőiskola.