Az élet – és a Burgundi marharagu – ízei

2014. augusztus 14.
Mozikban Az élet ízei, az idei nyár legkedvesebb romantikus filmje. A fenséges marharagu receptje pedig itt, néhány sorral lejjebb.

A nyár egyik legínycsiklandóbb filmjét mától tűzik műsorukra a mozik. Lasse Halström, a Csokoládé rendezőjének új mozijának fontos összetevői az illatos fűszerek, a színes alapanyagok – és a szenvedélyes jelenetek. A Steven Spielberg és Oprah Winfrey producerek irányítása alatt készült alkotáshoz kellett még egy csipetnyi India, egy nagykanál francia báj, és a csodálatos Helen Mirren játéka. A film ihlette, mennyei Burgundi marharagu Hassan-módra receptjét pedig itt találod meg.

A festői dél-francia kisvárosban Madame Mallory (Helen Mirren) előkelő éttermének nem akad párja. A Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Egyik napról a másikra azonban a csendes városkába érkezik a Kaddam család, és szemközt megnyitják indiai éttermüket.

A hangos zene, a kurkuma és a garam masala alaposan felpezsdíti a környék lakóit, amit persze Madame Mallory nem nézhet tétlenül rozmaring- és bazsalikomillatú konyhájából. Megindul a rivalizálás, egy idő után azonban a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan, és Madame Mallory elbűvölő séfhelyettese, Marguerite szövetkeznek.

Utat találnak egymás felé a két teljesen eltérő kultúra ízei, s Madame Mallory sem tehet mást, szárnyai alá veszi Hassant, és megtanítja neki a kulináris kifinomultság minden csínját-bínját. Közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja az egyhangú ízeket…