Ablak nélküli repülőgép lélegzetelállító kilátással

2014. augusztus 29.
Ki gondolná, hogy a legpazarabb kilátást épp egy ablak nélküli repülőgépben ülve élvezhetjük majd? Pedig ha minden jól megy, nem sokára ilyen csodatechnikával felszerelt gépeken repülhetünk majd.

Lélegzetelállító, bár egyúttal kissé ijesztő élmény is lehet egy olyan repülőgépen utazni, ahol úgy érezzük, szinte semmi nincs körülöttünk, hanem magunktól lebegünk székünkbe szíjazva a felhők között. Persze ez csak illúzió, hiszen a nagyon is gondosan megépített repülőgépben mindössze kamerák segítségével látjuk a falakra vetülni a minket körülvevő képet.

A párizsi Technicon Design nem rég díjat is nyert a lenyűgöző repülőgéptervért, amit IXION Windowless Jet Conceptnek kereszteltek. Különös, hogy a lenyűgöző kilátást biztosító repülőgépen valójában egyetlen ablak sincsen, bár a tervezők szerint ennek rengeteg előnye van: ablakok nélkül jelentősen csökkenne a gép előállítási költsége, és a gép súlya is,és a belső teret is jobban ki lehet alakítani. Az embert már a repülőgépek parányi, 20×20 centiméteres ablakán keresztül is ámulatba tudja ejteni a vattacukorszerű felhők és az alattunk elterülő tenger látványa, képzeljük csak el, milyen élmény lehet egy ilyen repülőgépben ülve utazni a világ legszebb tájai felett!

Érdemes megnézni ezt a videót, hogy igazán el tudjuk képzelni az érzést:

IXION Windowless Jet Concept from Technicon Design – France on Vimeo.