Művészetpedagógia hajón, gyerekeknek

2014. szeptember 14.
Egy Dunán úszó, 21. századi épületben kerülhetnek közelebb a kortárs művészethez a 6-14 éves gyerekek, ha részt vesznek az A38 hajó művészetpedagógiai foglalkozásain.

Az A38 hajó, illetve kiállítóhelye, a K. Petrys folytatja 6-14 éves korú gyerekeknek szóló művészetpedagógiai programsorozatát. A kicsik először a galériában aktuálisan kiállító képzőművésszel ismerkednek meg személyesen, majd alkotásairól és ahhoz kapcsolódó témákról beszélgetnek. A foglalkozás második felében a Furagura nevű kreatív társasjáték fejlesztőjével, Kormos Mercedes művészetpedagógussal együtt kipróbálhatják a közös, felszabadult, játékos alkotást.

Megnézhetik emellett a hajó nem publikus tereit is, a vezetett séta a koncertteremben zárul egy közös kortárs irodalmi produkcióval, melyet rövid betanulást követően a gyerekek maguk adnak elő slam poetry-szerűen. Egyéb programlehetőségek, ha már ott vagyunk: ebéd az A38 éttermében, és persze vízibuszozás, hiszen az A38 végállomása a menetrendszerű vízibusz járatnak. A programért, amely hétköznap 10-12 óráig tart, 1300 forintot kell fizetni. Jelentkezni lehet Horváth Juditnál a hjudit@a38.hu email címen.