TASTECODE: A Tamp&Pull és az Ykra izgalmas kombinációja

2014. szeptember 22.
Bloggereink, Suri Adrienn és Kustos Nikolett hétfőnként, állandó jelleggel jelentkező sorozatban mutatják be a legdizájnosabb kávézókat nektek. A TASTECODE első állomása nem más, mint a Tamp&Pull, ahonnan az Ykra szépséges kiegészítői és az isteni kávék mellett a réparopik és az elhivatott baristák sem hiányoznak.

A TASTECODE bloggere minden hétfőn egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társitja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstólj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját „TASTECODE-od”! A sorozat első állomása a Tamp&Pull és az Ykra érdekes kombinációja.

Tamp&Pull, a hely, ami elhúzta előttem a mézes madzagot, vagy inkább az újhullámos poharat. A kávék különleges illata, ami belengi a Corvinus Egyetem melletti kis utcát, könnyen vissza-visszacsábít és feledteti a hirtelen támadt kötelességeket. Most már végérvényesen mindenhol megkezdődött a tanév, nincs menekülés, a fesztiválokon hagyott energiákat muszáj pótolni. Így hódított meg engem is pár évvel ezelőtt, mikor wifi nélküli kellemes kényszerrel csak a kávéra tudtam fókuszálni, réparopik, zabkekszek, péksütik és piros asztalkák társaságában.

Mivel a hátizsák nemhogy nem ment ki a divatból, de új virágzó korszakát éli, így mostani látogatásom alkalmával Ykra egyik színes darabja mellett döntöttem. Kényelmes, laza viselet, és minden belefér, ami egy mozgalmas naphoz kell. Számomra Juci és Balázs táskái, pont azt a fiatalos lendületet és elhivatottságot sugallják, amit a kávézó képvisel.

A Tamp&Pull-os baristák elkötelezett missziója átadni a tudást és szeretetet a minőségi kávé iránt, így a „Légyszi ne tegyél bele cukrot, először kóstold meg anélkül.” mondatok már-már védjegyükké váltak. Első megdöbbenésem után én is letettem a cukortartót, és a karamellás tejeskávén nevelkedett énem azonnal érezte a különbséget.

Tehát nincs is jobb hely, mint a Tamp&Pull, hogy elkezdjük az újhullámos kávék felfedezését nem csak kávérajongóként és gasztrofanatikusként.