Megnyílt Európa első sellőakadémiája

2014. október 02. |

Nem mindenki szülthet sellőnek, van, akinek tanulnia kell. A kis hableány meséken szocializálódott, és azt elengedni nem tudó lányok és fiúk most végre valóra válthatják álmaikat, és varázslatos szirénekként élhetik tovább mindennapjaikat – miután letették a sellővizsgákat.


Korábban már írtunk a világ legszínvonalasabb sellőképzőjéről, ami Manilában üzemel, de most már szerencsére nem kell ilyen messzire utazniuk azoknak, akik szeretnék magukat ilyen kétéltű, misztikus lényekké képezni. Spanyolországban ugyanis megnyitott a Gerencia Sirenas Mediterranean Akadémia névre keresztelt sziréniskola, ahol a tanulni vágyók megtanulhatják a vízi élet rejtelmeit.


Na de mi teszi a jó sellőt? Az akadémia kétféle tanfolyamot kínál: egy kezdő szintű képzést, ahol a lányok megismerkednek a sellőlét titkaival, és egy medence biztonságában próbálgathatják, hogy milyen lábak nélkül, csupán egy csillogó uszony segítségével hasítani a vizet. Ha ez megvan, a haladó tanfolyamon a sellőlányok –és fiúk nekivághatnak a nyílt tengernek, és összebarátkozhatnak a tengerben élő szomszédaikkal. A másfél órás kurzusokért kezdő szinten 39, haladó szinten pedig 49 eurót kell fizetniük a sellő-jelölteknek.


„Valóra váltjuk az álmokat, nem számít a nem, vagy az életkor.” – mesél a sellőakadémia hitvallásáról az egyik tulajdonos, Alejandro Rodriguez Bosch. Aki azonban belevág a tanfolyamba, nem lehet halvérű, – bocsánat – hiszen a sellőknek keményen kell dolgozniuk, hogy olyan szép, áramvonalas testük lehessen, mint halrokonaiknak. Ez egyúttal válasz is arra az évszázados kérdésre, hogy miért nem láttak a halászok elhízott sziréneket. Szóval ha valaki belevág a kalandba, nem csak titkos álmát válthatja valóra, de egyúttal remek formába is hozhatja magát.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Gördeszkából csinált táskát az Hermès divat

Gördeszkából csinált táskát az Hermès