Megnyílt Európa első sellőakadémiája

2014. október 02.
Nem mindenki szülthet sellőnek, van, akinek tanulnia kell. A kis hableány meséken szocializálódott, és azt elengedni nem tudó lányok és fiúk most végre valóra válthatják álmaikat, és varázslatos szirénekként élhetik tovább mindennapjaikat – miután letették a sellővizsgákat.


Korábban már írtunk a világ legszínvonalasabb sellőképzőjéről, ami Manilában üzemel, de most már szerencsére nem kell ilyen messzire utazniuk azoknak, akik szeretnék magukat ilyen kétéltű, misztikus lényekké képezni. Spanyolországban ugyanis megnyitott a Gerencia Sirenas Mediterranean Akadémia névre keresztelt sziréniskola, ahol a tanulni vágyók megtanulhatják a vízi élet rejtelmeit.


Na de mi teszi a jó sellőt? Az akadémia kétféle tanfolyamot kínál: egy kezdő szintű képzést, ahol a lányok megismerkednek a sellőlét titkaival, és egy medence biztonságában próbálgathatják, hogy milyen lábak nélkül, csupán egy csillogó uszony segítségével hasítani a vizet. Ha ez megvan, a haladó tanfolyamon a sellőlányok –és fiúk nekivághatnak a nyílt tengernek, és összebarátkozhatnak a tengerben élő szomszédaikkal. A másfél órás kurzusokért kezdő szinten 39, haladó szinten pedig 49 eurót kell fizetniük a sellő-jelölteknek.


„Valóra váltjuk az álmokat, nem számít a nem, vagy az életkor.” – mesél a sellőakadémia hitvallásáról az egyik tulajdonos, Alejandro Rodriguez Bosch. Aki azonban belevág a tanfolyamba, nem lehet halvérű, – bocsánat – hiszen a sellőknek keményen kell dolgozniuk, hogy olyan szép, áramvonalas testük lehessen, mint halrokonaiknak. Ez egyúttal válasz is arra az évszázados kérdésre, hogy miért nem láttak a halászok elhízott sziréneket. Szóval ha valaki belevág a kalandba, nem csak titkos álmát válthatja valóra, de egyúttal remek formába is hozhatja magát.