Iris van Herpen öltöztette fel a Dom Pérignont

2014. október 06.
A holland haute couture tervező, Iris van Herpen legújabb kollekciójának bemutatóját a párizsi Pompidou központban tartották, ahol az ikonikus Dom Pérignon számára tervezett új limitált kiadású palackjait és egy titokzatos műalkotást is kiállítottak.

Iris van Herpen idén újabb nagy elismerésben részesült, amikor átvehette a rangos ANDAM díjat. Már első kollekcióját is komoly szakmai alapokra építhette 2007-ben, hiszen Londonban Alexander McQueen gyakornoka volt, de 2011-től már a houte couture tervezők elitklubja, a Chambre Syndicale de la Haute Couture is tagjává fogadta.

A Pompidou központban most ’Magnetic Motion’, 2015 tavasz-nyári, ready-to-wear kollekcióját mutatta be a tervező. Legfőbb stílusjegyei újra a digitális, sőt, futurisztikus anyaghasználat és az így létrejött izgalmas textúrák voltak. A színek helyett főszerepben a 3D print, szilikon anyagok struktúrája, akár szoborszerű térhatása.

Művészi különkiadás kiemelkedő évjáratokhoz

Iris van Herpen a kezdetektől a művészet és a divat határterületein mozog, a Dom Pérignon Special Edition megtervezésével pedig olyan alkotók sorába lépett, mint Karl Lagerfeld, David Lynch filmrendező vagy Jeff Koons szobrászművész. Ezek a nevek fémjelzik a ’Power of Creation’ eszméjét, amelyet a champagne-i luxusmárka képvisel és minden évben egy különkiadással ünnepel meg.

„Amikor tervezem a kollekciót, mindig egyedi anyagkezelésre törekszem, vagy néha teljesen új anyagokat fejlesztek ki. Éppen ezért inspiráló számomra a Dom Pérignon, amely hasonló módon minden évjáratban újra és újra feltalálja magát.” – nyilatkozta Iris van Herpen az együttműködés kapcsán.