Kettő az egyben – szőnyegből szófát

2014. október 15.
Egyszerre stílusos és praktikus Alessandro Isola 'Stumble Upon Sofa' elnevezésű belsőépítészeti megoldása, ami egyesíti egy dekoratív szőnyeg és egy kényelmes kanapé áldásos tulajdonságait.

Alessandro Isola, a 39 éves, olasz számítású építész praktikus és látványos belsőépítészeti megoldással rengette meg az enteriőrdizájn szerelmeseinek világát. Csodás multifunkciós bútordarabot hozott létre, ami egyszerre hatalmas szőnyeg és egy egyedi szófa.

A kényelmet a szőnyeg szövetében futó kipárnázás biztosítja, ami a szilárd tartásért felelős karbonszálas vázra rakódik rá. Ráadásul ez a megoldás nem csak olyan dizájnos, hogy a sznob művészismerőseink sírva fakadnak az irigységtől, hanem állítólag nagyon hasznos is: „A szófa változó magasságának és ívének köszönhetően a bútor egyik végén kényelmes ülőhelyeket, míg a másik végén kellemes heverő részt alakítottunk ki.” – magyarázza az alkotóIsola egyébként már korábban is kísérletezett a szőnyegekben rejlő lehetőségekkel, akkor egy mutatós dohányzóasztalt alakított ki belőle.