TASTECODE- Oázis a város szívében

2014. október 06.
A TASTECODE bloggere minden hétfőn egy-egy kávézót mutat be, melynek a hangulatához egy-egy magyar divattervező munkáját társítja, lefestve ezzel a hely hangulatát. Induljon jól a reggel, találd meg a külső és belső inspirációdat és stílusod. Öltözz fel és kóstolj, érezd magad a saját dimenziódban és hozd létre a saját ‘TASTECODE-od’!

A Sövény Aladár Teaház és Anh Tuan tervező Ázsia különös világát hozza el nekünk.

Zelnik István Délkelet-ázsiai Aranymúzeum az Andrássy úton található, és nem is gondolnánk milyen nyugodt sziget vár ránk a nyüzsgő Budapest szívében. Míg bent a teaház csodálatos faragott múlt századi vietnámi és kínai bútorokkal van berendezve, a hagyományokat tiszteletben tartva, addig a kertben modern bútorok tükrözik az idő múlását. A kert Délkelet-Ázsia trópusi világát jeleníti meg, kőszobrokkal, vízeséssel és egy kis bambuszligettel.

Anh Tuan, kézzel készült, egyedi táskái szintén ázsiai kötődésűek. A vietnámi gyökerekkel rendelkező tervezőt gyakran a régióban töltött útjai inspirálják, onnan merít ihletet egy-egy kollekciójához. A tervező táskáiban, kiegészítőiben gyakran alkalmaz elfeledett, tradicionális kézműves technikákat, melyeket modern technológiákkal ötvöz. Anyaghasználatában kizárólag magas minőségű alapanyagok találhatóak, melyet finom struktúrákkal és formavilággal kombinál. Így nem is volt kérdés, hogy a kellemes őszi napsütésben milyen táska legyen méltó útitársam az ázsiai kalandban.

A felszolgálás legalább olyan különleges élményt nyújtott, mint maga a környezet. A Thai származású felszolgáló lány csodás bájával teljesen megbabonázott minket. Csupa kedvesség és figyelemesség, nem mérgelődött, hogy nem tudunk választani a nagy kínálatból. A teákat és kávékat Zsolnay, Herendi és Hollóházy csészékben és kannákban szervírozzák, csupán ez emlékeztetett minket, hogy a nyüzsgő belvárosban vagyunk.

A teaházat onnan ismertem, hogy itt kapható a Kupi Luwak kávé (sokaknak a Bakancslista c. filmből lehet ismerős), mely különleges ízét annak köszönheti, hogy feldolgozás előtt a Cibetmacska gyomrát megjárja. Ne szépítsük, vagyis az ürülékéből készül. Ez a világ egyik legdrágább kávéja, és nekem még kicsit szoknom kell a gondolatot, így a nyugalom szigetén végül egy vietnámi teát választottam.

</p>