Egyedi kézműves finomságok egy közgazdásztól

2014. október 21.
A PandArte bloggere nemrég egy olyan családi cukrász műhelyben járt, ahol egy kétgyerekes anyuka naponta váltja valóra az álmait. Mennyei sütiket, tortákat és feliratos kekszeket készít, pedig nemrég még közgazdász volt. De mert váltani!

„Titkom a csokoládé, a süteményeim pedig magukért beszélnek. Megkóstolásuk szinte azonnal önkéntelen reakciókat vált ki. Nem tehet ellene semmit, azonnal lehunyja a szemét, körülötte minden lelassul és egy percre – egyesek szerint – az idő is megáll; és ezek az ártatlan falatok örök ízként maradnak meg az emlékezetében! „

Hogy ez mennyire így van, azt már sokszor tapasztaltam én is, amikor a Tranzit kávézóban a kedvenc édességemet rendeltem: csokidarabos brownie vanília fagyival! Akkor is tudtam már, hogy ez SÜ finomság, de valamiért csak mostanában jutottam el odáig, hogy Pókos Juditot személyesen is felkeressem. Megérte a várakozás, hiszen mint kiderült, a két gyermekes anyuka eleinte csak azzal foglalkozott, hogy a különböző ízesítésű, saját sütésű brownie-kat kávézókba szállította, idén viszont jelentősen bővült a paletta!

Torták, aprósütemények, kézműves kekszek és csokik, müzliszeletek és gyümölcskenyerek… Minden finomság – magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt. Vannak abszolút standard darabok, amit a webshopból bármikor meg lehet rendelni, de a legizgalmasabb az egyediség! Judit kíváncsian várja azokat a megrendeléseket, amelyek abszolút személyre szólóak. Szeret ötletelni azon, hogyan tudja kis csapatával a lehető legtökéletesebben elkészíteni a kívánt édességet, amivel boldog pillanatokat és igazi élményt okoz kóstolójának.

A nagyobb méretű galériáért kattints a képre!

Ami engem igazán megfogott Juditban (azon kívül, hogy nem lehet ellenállni a sütijeinek), hogy mennyire bátor volt, amikor belevágott a vállalkozásba! Jól menő közgazdászként dolgozott, ráadásul külföldön, de azt érezte, hogy valami nem az igazi, pedig látszólag megvolt mindene. Szeretett otthon brownie-kat sütögetni, és érezte, hogy a cukrászat vonzza, lelkesen látogatott Londonban különböző műhelyeket és workshopokat, de eleinte nem hitte el, hogy ő maga, csak úgy a semmiből, képes lesz ezzel foglalkozni.

Aztán olvasott egy emberről, aki doktorból lett cukrász, akinek a boltjába végül el is ment, hogy megkóstolja, tényleg jó-e az, amit csinál, és valóban lehetséges-e egy ekkora váltás. És igen! Nagyon finom és minőségi édességeket készített, ez pedig lendületet és hitet adott neki is abban, hogy bele merjen vágni a SÜ sütik koncepciójába. Szépen lassan, évről évre kialakította és önerőből felépítette családi műhelyét, amiben férje is segített neki. Judit ma már sütiket talál ki, meg is süti őket, felveszi és kiszállítja a megrendeléseket, kapcsolatot tart a vevőkkel, megtervezi a SÜ dísz- és tároló dobozokat, lelkes anyuka és feleség, és talán néha még jógázni is sikerül eljutnia. Minderről pedig nagy mosollyal mesélt nekem, közben az volt az érzésem: bármennyire is erején felül teljesít, most érkezett meg oda, ahová mindig is meg szeretett volna érkezni… Bátor volt!

PandArte