Így használd kreatívan a lehullott faleveleket!

2014. november 13.
A PandArte bloggere is kihasználja ezeket a napsütéses, kellemesen meleg őszi napokat, és nagyokat sétál a szabadban. Közben gyűjt pár zacskó színes lehullott levelet, hogy megmutassa nektek, milyen sokféleképpen fel lehet használni őket otthon.

Hogy ne unatkozzunk otthon, amikor kint fúj a szél és esik az eső, megmutatok pár egyszerűen elkészíthető lakásdekor ötletet. Ez jó kikapcsolódás lehet barátokkal együtt, mókás elfoglaltság a gyerekeknek, de egyedül is bátran nekiállhatunk. Az egyetlen fontos dolog, hogy mindenek előtt gyűjtsetek minél több lehullott fallevelet egy kiadós séta alatt, mert ez az alapja az egésznek. Otthon szárítsátok ki pár nap alatt, és kezdődhet is az alkotás.

Ha otthon találunk egy üvegpoharat, vagy mécses tartót, akkor már csak egy spárga kell hozzá, hogy az összegyűjtött és leszárított faleveleket körbetekerjük rajta.

Ezt akár megtehetjük bármilyen üvegeszköz nélkül is, ha beszerzünk nagyobb tömbgyertyákat és arra applikáljuk rá a leveleket.

A frissen szedett levelekből különböző mintákat is kivághatunk az arra alkalmas eszközökkel. Ezeket aztán még le kell préselni, majd utána lehet vele dekorálni. Már az is dekoratív tud lenni, ahogy szárítod a leveleket.

Befőttes üvegek is lehetnek a lakás díszei! Dekupázs technikával gyönyörűen fel lehet ragasztani rájuk a szárított faleveleket.

Ha valaki szereti a rózsákat, falevelekből azt is készíthet (lásd a képek között)!

Jó elfoglaltság és móka lehet a gyerekekkel együtt különböző formákat kialakítani a levelekből, vagy spatulára felragasztva bábokat készíteni belőlük.

Kívül-belül az ajtónkat is díszíthetjük ezekkel a gyönyörű, természetes alapanyagokkal. Vehetünk hozzá koszorúalapot, vesszőkből mi is kialakíthatjuk, de akár egy papírtányért is be lehet ragasztani gazdagon a levelekkel!

Az egyik kedvencem a hímzőkeretre különböző hosszúságban fellógatott színes levelek, amelyet aztán a lakás bármelyik pontján elhelyezhetünk. A másik kedvencem, amikor a kiszárított falevelekre különböző mintákat festünk.

Egy a lényeg, légy kreatív, a képek segítenek inspirálódni, akár még egy ajándék csomagolását is feldobhatod a falevelekkel…

A galériáért kattints a képre!