A legdivatosabb dekorálási módszer

2014. november 04.
A PandArte bloggere nemrég egy stencil workshopon járt, ahol megtanulhatta hogyan lehet ezzel a technikával egyszerűen és nagyon látványosan dekorálni...igazából mindent! Textileket, falakat, tapétákat, bútorokat, csomagolópapírokat és tortákat tehetünk egyedivé, látványossá a saját ízlésünk szerint.

Miért jó kipróbálni?

A Pagina Galéria tartotta a workshopot, ők hoztak a foglalkozásra többször felhasználható stencil sablonokat, amikkel tényleg könnyű dolgozni. Az otthoni festés dekorálásban teljesen kezdők is nagyszerű mintákat tudnak létrehozni a kiválasztott felületen! Mi most párnahuzatokat és papír zászlófüzéreket készítettünk.
A stencilezés rendkívül költségtakarékos a tapétázási vagy a falmatricázási technikákkal összehasonlítva. A széles és folyamatosan megújuló mintáknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára kedves motívumokat, onnantól kezdve pedig nincs megállás:) A lakást teljesen körbe lehet stencilezni, hiszen nagyobb és kisebb minták is vannak, szóval rá lehet kattanni!

Hogyan működik?

Miután beszerezted a szükséges alapanyagokat, amiket igazából csak egyszer kell, utána újra fel tudod használni ( stencil, festék, ragasztószalag, vízszintező, festőhenger, festékes tálca, papír szalvéta, takaró fólia, tisztítószer), majd tesztelted a mintát és a szükséges festékmennyiséget, kezdődhet a móka! A sablonodat a kívánt felületre kell helyezni, leragasztani, és lelkesen hengerelni.( Egy kis bicepszre szükség lesz majd, pláne, ha nagyobb falfelületet festesz:) A festék mennyiségére kell nagyon figyelni, hogy ne legyen túl sok, így nem folyik be a minta alá és nem folyik szét a felületen sem.

Hol próbálhatod ki a stencilezést?

Hát a Vintage bazaar új műhelyében! Én is most jártam ott először és nagyon tetszett, igazi DIY hely, ahol nagy asztalok, speciális eszközök, sok fény, rusztikus hangulat és sok program várja azokat, akik szeretnének magukat több területen is kipróbálni!

A helyet Neuvirth Judit és Födő Gábor képzőművész páros hozta létre Budapest külvárosában! Különféle workshopok közül lehet választani, a palettát igyekeztek széleskörűen összeállítani. Az Apacuka kerámia foglalkozás mellett megismerkedhettek néhány klasszikus grafikai technikával, úgymint linóleummetszés, hidegtű és szitanyomtatás. Ezeken kívül mindig vannak más területről hívott szakemberek is, így került oda a stencilezés is.

Elérhetőség: Vintage Bazaar, Pagina Galeria

PandArte

A galériáért nagyobb méretben kattints a képre!