Happy end – boldog újrakezdés szakítás után

2015. január 07. |

Minden jó, ha a vége jó. Bloggerünk, Ferjancsik Ágnes olyan történetet oszt meg velünk, amiből kiderül, hogy - még a legkilátástalabbnak tűnő helyzetből is - mindig újra lehet kezdeni.

Az újévet egy olyan nő történetével szeretném kezdeni, akinek egy nehéz élethelyzetet sikerült nyertesen lezárni.Fél évvel ezelőtt keresett meg, a következő történettel: 40 évesen, 15 évi házasság után, a férje bejelentette, hogy válni akar.

Abban a pillanatban úgy érezte, hogy kilátástalan az élete, képtelen, hogy egyedül nevelje fel, az akkor 10 éves lányát, és magányosan élje le az élete hátralévő részét. Tudta jól, hogy voltak problémák a házasságukban, sokszor veszekedtek, a szex sem volt már jó, de mindig úgy gondolta, hogy ettől még ők mindig együtt maradnak. De a férje beleszeretett egy másik nőbe, és döntése végleges volt, elköltözött.

Válásuk viszonylag gyorsan lezajlott, a férje mindenbe beleegyezett, csak hogy kimondják a válást. A hölgy nem értette az egészet, miért kell így sietni, miért nem próbálják újra. De a férje csak azt hajtogatta, hogy régóta úgy érezte, a kapcsolatuk egy unalmas állóvíz, és ezért is tudott másba beleszeretni. Ezek után kétségbeesve próbált új kapcsolatra találni, egyrészt fűtötte a bosszúvágy, hogy megmutassa a férjének, ő is kell még a férfiaknak, másrészt a magánytól való rettegés.

Azonban egyik sikertelen próbálkozás követte a másikat. Ekkor fordult hozzám.Megbeszéltük, hogy heti találkozásaink során pontról pontra átbeszéljük volt házasságát, megvizsgáljuk, hogy mi működött és mi nem ebben a kapcsolatban. Fontosnak tartottam, hogy tisztázza magában, mi a fontos neki a volt házasságából: az adott ember, vagy a helyzet. Hétről hétre több dolgot ismert fel. Rájött, hogy valójában nem is ismerte a férjét, és csak a saját vágyait vetítette rá, olyan tulajdonságokat, amikkel nem is rendelkezett. Amikor pedig – még a házasságában – erre rájött, elfordult tőle, és minden szeretetét a gyerekének adta. Mivel rettenetesen félt a magánytól, benne maradt ebben a halott kapcsolatban. Pedig egy halott kapcsolat elzárja az utat az újrakezdés elől. Van, amikor érdemes harcolni egy kapcsolatért, van, amikor jobb az újrakezdést választani.

Ez a nő az újrakezdést választotta, és miután tisztába került vágyaival és önmagával, már sokkal magabiztosabbá vált, és úgy érezte, tökéletesen meg tud állni a saját lábán is. Nemrég írt nekem, hogy találkozott egy nagyon kedves férfival, akivel úgy érzi magát, mint aki hazatalált.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Így lesz már most igazi karácsonyi illat az otthonodban! fahéj

Így lesz már most igazi karácsonyi illat az otthonodban!