Mobilapplikációk és közösségi oldalak, amik sokkal menőbbek, mint a Facebook

2015. január 11.
Nehéz lépést tartani a legforróbb trendekkel a modern technológia világában. A Facebookot a Twitter és a Tumblr taszította le a trónjáról, aztán az Instagram követelte magának a helyet. Persze már ez is mind a tegnapé, itt vannak a mostanság - és legalább még két hétig - divatos mobilapplikációk és közösségi oldalak.

1. Secret

Ez az applikáció lehetővé teszi, hogy teljesen névtelenül osszuk meg gondolatainkat Facebook barátainkkal, vagy a telefonkönyvünkben lévő személyekkel. Ezek az emberek mindössze annyit fognak látni, hogy a tartalmat egy „barát” osztotta meg, szóval azért igyekezzünk ne kihasználni az anonimitást és méltók maradni erre a titulusra. 

2. Shots

A selfie-mániások örülhetnek, ez az alkalmazás kimondottan nekik készült. A Shots segítségével akár egész nap selfie-ket lőhetsz magadról, és ezt meg is oszthatod a világgal, vagy csak néhány kiválasztottal privát üzenet formájában.

3. Snapchat

A Snapchatről rengeteget hallhattunk az elmúlt időben, már olyan teóriák is épültek köré, melyek szerint ez az alkalmazás maga a megvalósult modern zen buddhizmus. Az applikáció lényege ugyanis, hogy a fotóinkat és videóinkat megoszthatjuk barátainkkal, de azok csak egy rövid ideig látszódnak, aztán örökké a feledés homályába merülnek.

4. WeChat

Ez az alkalmazás üzenetek és hangüzenetek hagyására is alkalmas. Ráadásul még ingyenes hívásokat is bonyolíthatunk vele, sőt, még fotókat és videókat is megszothatunk ismerőseinkkel. Ha unatkozunk, és nem tudjuk ki lébecol a környéken, a WeChat segíthet megtalálni a hozzánk közeli ismerősöket is. 

5. We Heart It

Akik szeretik a Pinterestet, de szeretnének még művészibb tablókat csinálni, imádni fogják a We Heart It nevű mobilapplikációt. Itt „vásznakat” és „kollekciókat” használhatunk, hogy kiélhessük kreativitásunkat, és elrendezhessük fotóinkat. 

6. Tinder

A híres-hírhedt társkereső applikációról valószínűleg már mindenki hallott. A működése nagyon egyszerű: az app az előre beállított preferenciáid alapján parnereket ajánl fel neked, te pedig attól függően, hogy melyik irányba húzod el ujjaddal a fotójukat, eldöntheted, hogy találkoznál-e vele, vagy menjek a süllyesztőbe. Találatod azonban csak akkor lesz, ha az általad szimpatikusnak jelölt személy tőled függetlenül szintén a megfelelő oldalra húzott téged, így biztosak lehettek benne, hogy a pozitív érzések kölcsönösek.  

7. Medium

A Medium a Twitterhez hasonlóan mikroblogos platform, amit 2012-ben alapított Evan Williams és Biz Stone. Megoszthatod gondolataidat és ötleteidet, továbbá ajánlhatsz másoknak, és elraktározhatod saját kedvenceidet. 

8. Vine

Ki ne imádná ha egy ikonikus 6 másodperces jelenetet nézhet újra és újra az idők végezetéig? Épp ezért jött létre a Vine, ahol ilyen fantasztikus loopolt videókban gyönyörködhetünk, vagy akár mi magunk is készíthetünk ilyen csodákat.