Egy desszertkülönlegesség, amelyet D. Tóth Kriszta könyve ihletett

2015. március 03.
D. Tóth Kriszta Húszezer éjszaka című regényét korábban már ajánlottuk nektek, most pedig a könyv ihlette desszertkülönlegességet kóstolta meg a PandArte bloggere. Élménybeszámoló következik.

A kekszes finomságok és édességek egyetlen hazai manufaktúrájáról biztosan sokan hallottatok már! Mióta én megismertem a La Deliziát, aminek már több mint két éve, számtalanszor visszatértem hozzájuk, hogy beszerezzem a nagy kedvenceimet. Éppen ezért nagyon örülök, hogy elhívtak engem is arra az eseményre, ahol elsőként kóstolhattam meg a legújabb desszertjüket, amit D. Tóth Kriszta regénye, a Húszezer éjszaka inspirált!

Több szempontból is élmény volt ez a délelőtti sajtótájékoztató. Egyrészt ugye a desszert, ami zseniális, egyszerre édes és savanyú, igazi felfedezni való finomság, másrészt D. Tóth Kriszta közvetlensége, humora, és „igazisága”, harmadrészt pedig Oczella Éva magával ragadó személyisége, akinek a desszertet köszönhetjük.

„D. Tóth Kriszta Húszezer éjszaka című regényének főhőse inspirálta az új kreációnkat. Szomjas Helga alakja új pohárkrém desszertünk rétegeiben is megtalálható – kezdte Oczella Éva. – Fanyar citromos mousse, alatta intenzív szederpüré, az alján pedig egy édes kókuszkrém található, tele az élet izgalmas ízeivel, valódi ínyenceknek és minden Húszezer éjszaka rajongónak ajánljuk! „

Kriszta elmesélte, hogy nagyon örült és megtisztelő volt számára a felkérés, ami Évától érkezett, hiszen már előtte is kedvelt a La Deliziát. Az első személyes találkozó után Éva megalkotta a desszertet, majd megkóstolták. Egy kicsit még finomítottak rajta, hogy igazán visszaadjon minden izgalmas ízt, amit szerettek volna, ma pedig már mindenki kipróbálhatja, milyen lett a végeredmény!

Kriszta szerint minden remekmű, akár könyvről vagy édességről beszélünk, mindig az alkotó gyermeke marad egy kicsit, akit óv, félt, szeret. Így neki is fontos, hogy mihez adja a Húszezer éjszaka nevét.

„Tudom, hogy a La Deliziánál jó kezekben lesz, mert itt minden valódi, az alapanyagoktól az itt dolgozó szakemberek mosolyáig. Ráadásul Éva a desszerttel remekül eltalálta a regény főhősének sokszínűségét. Ebben a pohárban egyszerre van benne Helga fanyar karcossága és rejtett gyengédsége ” – mesélte lelkesen.

La Delizia
1066 Jókai u. 13.
1137 Pozsonyi út 7.
Infó: www.ladelizia.hu