Dobd fel a húsvéti menüt: sült retek

2015. április 03.
Akár a húsvéti menüt is feldobhatod vele, ha már unod a hagyományos fogásokat. A Zizi kalandjai bloggere elárulja, mitől lesz a retek még finomabb.

Sült retek

A retek teljesen más formában történő felhasználása egy extra hozzávalóval kiegészítve. A húsvéti asztal ünnepi körete lehet. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

2 csomag piros retek (közepes méretű „golyók”)

3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál umeboshi ecet (helyettesíthető 1.5 evőkanál szójaszósz és 1.5 evőkanál frissen facsart citromlé keverékével)

Elkészítés:

Vágjuk le a retkek zöld hosszú szárát. Mossuk meg a kis „golyókat”. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat és az ecetet, majd forgassuk meg benne a retkeket. Öntsük az egészet egy tepsibe és 180 fokon süssük kb. 20-25 percig, amíg a retkek enyhén megpuhulnak.

Jó étvágyat!

Zizi

Facebook/zizikalandjai