Csináld magad húsvétra – videóval

2015. március 31.
Otthon is készíthettek tavaszi dekorációkat, mégpedig igazán könnyen... A PandArte bloggere most meg is mutatja nektek, hogyan.

Tavasz, tavasz, tavasz! Imádom ezt az évszakot, napos, színes és illatos. Ilyenkor a tulipán és a nárcisz beköltözik a lakásba, amíg csak lehet, a téli dekor elemeket pedig lecserélem vidám tavaszira. Ennek örömére most megmutatom, hogyan lehet elkészíteni egy nagyon egyszerű nyuszis képet és egy hangulatos ajtódíszt.

A folyamatról készült egy nagyon jó kis videó is, amit a New Generation Solutions jóvoltából, de azért ide is leírom a hozzávalókat és a lépéseket.

A galériáért kattints a képre!

Nyuszis kép

Alapanyagok:
– képkeret
– kétféle dekorpapír, vastagabb
– ragasztó, olló, vattadarab
– nyuszis sablon, ami letölthető az internetről

Elkészítés:
Kivágjuk a nyuszi sablont, majd az egyik dekorpapíron körberajzoljuk, és azt is kivágjuk.
A másik mintájú papírt pedig a képkeret méretére szabjuk.
Utána ráragasztjuk a kis vattadarabot a nyuszi fenekére, majd az egész nyuszi formát ráragasztjuk a dekorpapírra, végül pedig elhelyezzük a képkeretben.

Tavaszi ajtódísz

Alapanyagok:
– szalmakoszorú alap
– fonal ( minimum 2 darab )
– tű, olló, ragasztó
– különböző dekor elemek

Elkészítés:
Először is tervezzük meg, hogy a kiválasztott színű fonalak milyen arányban borítják majd be a koszorúalapot.
Lehet a fele türkiz, a fele natúr, de negyedrészben is váltakozhatnak a színek, és persze az is működik, hogy egyszerre akár négy színnel is dolgozunk, és teljesen csíkos lesz az egész:)
Ha ez megvan, akkor kezdjük el jó szorosan feltekerni a fonalakat. Praktikus, ha a kezdőfonal végét nem odaragasztjuk, hanem csomót kötünk a végére és letűzzük. Ha színt szeretnénk váltani, egész egyszerűen csak szintén kötünk egy csomót a fonal végére, letűzzük,majd mellette ugyanígy elkezdjük a másik színt.
Viszonylag hosszadalmas folyamat, mire az egész koszorúalapot bevonod ezzel a technikával, de megéri, mert nagyon szép tavaszi ajtódísz alapot kapunk.
Ha elkészültünk, igazából már csak fel kell rá ragasztani ragasztópisztollyal a különböző dekor elemeket, ízlés szerint, végül pedig még egy akasztót kell kötni rá.

Nézd meg a videót!