Így utazzunk Toszkánába!

2015. április 14.
Gyönyörű táj, ízes borvidék, csodás villák és izgalmas városok - ez Toszkána! A PandArte bloggere most elrepít titeket erre a csodás vidékre!

Toszkána a szívem csücske. A dombokkal, cédrusokkal, borvidékekkel és gyönyörű villákkal, házakkal teli olasz táj ellenállhatatlanul vonzza az embert a kalandozásra. A vidéki hangulaton kívül ráaádsul számos kisebb, nagyobb, ismert és még felfedezésre váró város csalogatja ide az utazókat.

Már kétszer is volt szerencsém Toszkánában járni, az egyik alkalom pedig különösen kedves a számomra, mert a párom Firenze és Siena között, egy romantikus étteremben kérte meg a kezemet, teljesen meglepetésszerűen.

Mivel ennyire odavagyok ezért a vidékért, nagyon örültem, amikor megkeresett egy fiatal házaspár, akik különleges, személyre szabott kirándulásokat szerveznek Észak-Olaszországba. Ők kint is élnek, személyes kapcsolataik vannak a szállásokkal, így pontosan tudják, mi jó, és mi éri meg az árát. Az ő utazási tippjeiket osztom most meg veletek, bemutatva természetesen azt is, hogyan vágtak bele saját álmaik megvalósításába.

A Sí, Italy utazási projekt tulajdonosa Zdenka Jakešová, szlovák származású, aki az élmény teli utazások szakértője, a gyönyörű villák, családi agroturizmusok és történelmi tanyák ismerője Toszkánába. Ő a „wow” pillanatokra és a felejthetetlen libabőrös kirándulásokra specializálódott, de ami a legfontosabb, hogy mindenki számára személyre szabott, különleges kirándulásokat szervez, férjével közösen.

Hogyan kezdődött?

Már tinédzserkorban elvarázsoltat a kirándulások, a helyi gasztronómia. A főiskolai tanulmányaim után öt évig dolgoztam egy 4 csillagos wellness hotelben, ahol értékes tapasztalatokat szereztem, de kezdtem felismerni, hogy nincs továbblépési lehetőségem. A hotelben megismerkedtem a férjemmel, aki ugyanolyan szenvedélyes utazó, mint én. Innentől kezdve kalandos fordulatot vett az életem. Együtt átutaztuk a fél világot, hosszú ideig éltünk egy egzotikus thaiföldi szigeten, Koh Samuin, aztán Londonban és a napfényes Miamiban is. Amíg Floridában éltünk, olvastam egy csodálatos cikket Toszkánáról. Teljesen elvarázsolt, és odaadtam a férjemnek. Mivel ő is olyan „bolond”, mint én, pár nap múlva már repültünk is Firenzébe. Amit ott láttunk, átéltünk, kóstoltunk, teljesen megváltoztatta a terveinket… Azt hiszem, ezt hívják úgy, hogy „szerelem első látásra”! Magával ragadott minket, és elhatároztuk, szeretnénk ezeket az élményeket másoknak is átadni.

Mitől vagytok különlegesek?

Elsősorban imádjuk, amit csinálunk, ezért nagy örömmel indulunk neki egy új napnak, és ezt érezni is rajtunk. Remélem. Mi mindenkinek, aki utazna, vagy csak érdeklődik a helyről, úgy írunk és tervezünk, mintha a legjobb barátunk menne egy általunk már jól ismert helyre. Toszkánában élek, pontosan tudom, mi a jó itt és tudom, mi éri meg az árát. Folyton úton vagyunk Toszkánában és Olaszországban, hogy olyan eldugott helyeket fedezzünk fel, amelyek kincset érnek. Így olyan élményeket tudunk nyújtani, amit mások nem. Minden fontosabb információt egy kis bookletbe gyűjtünk, amit minden kirándulónak elküldünk. Így a nyaralás 100 százalékosan stressz és gondmentes lesz.

Milyen utakat és élményeket kínáltok?

Egész évben szívesen szervezünk egyedi kirándulásokat. A szállás közvetítéstől kezdve a felejthetetlen élmények szervezésén át segítünk esküvők lebonyolításában, iskolai kirándulások, team buildingek, kongresszusok, golf kirándulások vagy más témájú üdülés szervezésében is. Pároknak vagy csoportoknak. Bortúrák, gasztronómiai kirándulások, yacht, búvárkodás, fotótanfolyamok, kerékpártúrák, nyelvtanfolyamok… Ezek mind szerepelnek a kínálatunkban.

Milyen szállásokkal álltok összeköttetésben?

Az utazók megszállhatnak a helyieknél, apartmanokban, villákban, olívaolaj és bor farmokon, valamint régi várakban is! Toszkánában fontosnak tartják a hagyományőrzést, sok tanya és villa 500-600 éves, és csak annyit változtattak rajta, amennyi szükséges. A tradíció és a történelem tökéletes találkozása a luxussal: kézzel készített terrakotta padló, kandalló, toszkán bútorok és fagerendás mennyezet mellett teljesen berendezett konyhát és saját medencét találhatunk ingyenes Wifi-vel. Firenze a szállásaink nagy részétől (kivéve persze az Elbán lévő házak) 15-25 kilométerre fekszik, tehát kevesebb, mint fél óra alatt elérhetőek. Messzebbre jutva olyan gyönyörű történelmi városokat járhatunk be, mint Lucca, Siena, San Gimignano vagy San Casciano In Val di Pesa…

A bővebb galériáért Toszkánáról kattints a képre!

Személyesen ellenőrzitek a szállásokat?

Minden szállást nagyon jól ismerünk, csak azt ajánljuk, amiben biztosak vagyunk, hogy hozza az általunk elvárt magas minőséget! A tulajdonosokkal nagyon jó baráti kapcsolatot ápolunk, ami azért is ideális, mert mindig remek új tippeket adnak. Sokszor együtt találjuk ki a különleges ajánlatokat és az akciókat egy pohár finom bor mellett…

Milyen plusz szórakozási lehetőséget lehet kipróbálni Toszkánában?

Rengeteg plusz szórakozási lehetőség adott a szállásokon vagy a környéken és a közelükben. Sokszor a szállásokon főzőtanfolyamokat rendeznek. Főzhetünk Michelin csillagos séf vagy olasz nagymamák segítségével is. De részt vehetünk bor-, lekvár-, olívaolaj vagy tésztakészítő, illetve kóstoló kurzuson is részt vehetünk. Golf, hőlégballonozás, szarvasgomba kereső út (persze kóstolóval egybekötve), a környék bebarangolása biciklivel, lóval, vespával… Amire csak vágyunk. Szállásaink 99 százalékának van medencéje is – általában gyönyörű kilátással a tájra.