Jövőre Magyarországon rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét

2015. április 01.
2016 májusában Magyarországon kerül sor a Bocuse d’Or európai döntőjére, mely gasztronómiailag és turisztikailag egyaránt vitathatatlanul országimázs-építő esemény. Az európai döntő jelentősségét a is jelzi, hogy Jérôme Bocuse a program lebonyolításának ünnepélyes aláírási ceremóniájára, március 30-án Magyarországra látogatott. A dokumentum szentesítésével megkezdődött a visszaszámlálás a 2016. májusi döntőig.

Addig is íme néhány érdekesség a híres gasztroversenyről:

Tudtad-e, hogy…

• … a grandiózus versenyen az ördög a részletekben rejlik? A megfelelő íz önmagában azonban nem garantálja a győzelmet. A köretek mennyisége, a látvány, a tálalás mind-mind szerepet játszik a pontok alakulásában.

• … a versenyen 100 pontot lehet szerezni? Maximum 40 pont kapható az ételek ízére, 20 a látványra, 20 a regionalitásra, 20 pont a háttérmunkára.

• … a 2016-os európai döntőn úgy a hal-, mint a húsételeknek is lesz egy kötelező alapanyaga? Ezek egyelőre nem ismertek, de számítani lehet arra, hogy egy minőségi magyar alapanyaggal dolgozniuk kell majd a séfeknek.

• … a budapesti válogatón a húsz versenyzőnek a commis és trénere segítségével 5 óra 35 perc alatt egy hal-és egy húsételt kell prezentálnia? A nyitott boxokban, tomboló közönség előtt dolgozó séfek kreativitásból és technikai tudásból vizsgáznak úgy, hogy közben hazájuk kulináris értékeit is népszerűsítik.


Szentesítik a dokumentumot