5 perces, krémes eperfagylalt
(Recept ötlet: Just A Taste)
A fagylalt titka, hogy fagyasztott eperből készül, a krémességet pedig a joghurt adja. Készülhet valódi joghurtból, azonban én szójajoghurtot használtam. Tényleg öt perc alatt elkészül!
Hozzávalók:
– 4 bögre (kb. 500 g) fagyasztott eper
– 1/2 bögre szójajoghurt vagy natúr joghurt
– 3 evőkanál juharszirup vagy méz (ha édesebbre szeretnénk, tegyünk bele többet)
– 1 bio citrom reszelt héja
– 1 evőkanál frissen facsart citromlé
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
Elkészítése:
1. Tegyük az összes hozzávalót a robotgépbe és pürésítsük simára, krémesre kb. 5 perc alatt.
2. Tálaljuk azonnal vagy tegyük dobozba és be a mélyhűtőbe. Mi néhány órával később elővettük újra és még mindig krémes volt az állaga.
Zita
(Facebook)
Kíváncsi vagy, mire jó még az eper? Kattints!