A legjobb kütyük feledékenyeknek

2015. május 18.
Női táskák fekete lyukaiban eltűnő kulcscsomók, elszabadult ebek és hiába keresett pénztárcák? Ideje végleg száműzni a „fogalmam-sincs-hová-tettem” stresszelő érzését néhány modern kütyü segítségével.

Kószáló kutyáknak – Chipolo

Azt gondolod, mindjárt felteszed a pórázt, csak még egy perc, gyorsan bezárod az ajtót, és… a kis pajtásod már sehol sincs. A fáradhatatlan szimatolók, örök farkcsóválók és elkötelezett felfedezők mellé jól jöhet ez a kis kütyü, amivel sosem veszhet nyoma legjobb barátodank. A Chipolo egy kis kör alakú biléta, melyhez letölthető egy mobilalkalmazás is, így telefonunkon követhetjük, merre jár kutyusunk. Sajnos még csak körülbelül 60 méteres körzetben működik, szóval vagy próbáljunk meg nagyon gyorsan futni, vagy inkább fogjuk rövid pórázra a túlságosan aktív kutyusukat.

Az elveszett pénztárca esete – StickNfind

Az megvan, amikor valaki elkezdi keresni a tárcáját, és szép lassan, az elmúló másodpercekkel egyenesen arányosan hatalmasodik el arcán a pánik? Pedig ezt meg is lehet spórolni. Például a világ legkisebb bluetooth-matricás kütyüjével, amit elég csak elrejteni tárcánkban az iratok közé, hogy a hozzá tartozó applikációval kideríthessük hollétét.

Távirányító-vadászat – Smartfinder

Csatornát kéne váltani, a távirányító sehol, de ha meg kell mozdulni, és egészen a tévéig kell ejutni ahhoz, hogy az adásában bármilyen változás álljon be, akkor mégis mi végre van a távkapcsoló, meg a tévézés úgy egyáltalán. Klasszikus. A Smart Finder segítségével egyből négy dolgot is könnyebben megtalálhatunk – ezek közül egy biztosan a távirányító kell, hogy legyen. A kis bilétákkal megjelölhetjük megtalálni kívánt tárgyainkat, az eszköz pedig segít nekünk felkutatásukban. Pofonegyszerű, és hihetetlenül hasznos!

Kulcskérdés – Fetch my keys keyfinder

Az elveszésre hajlamos tárgyak leginkább elveszésre hajlamosabbikja egyértelműen a lakáskulcs. Aminek hovatovább van egy olyan perverz hajlama is, hogy ezt elsősorban akkor műveli előszeretettel, ha valahova nagyon kellene sietned. Mostantól azonban ez sem keserítheti meg a mindennapjainkat, mondhatnám, fütyüljünk rá! De tényleg, ugyanis ezzel az aranyos, kutyafejet formáló eszközzel elég csak egyet füttyentenünk, hogy megtaláljuk a kulcscsomónkat.

Kulcs és telefon jó barátok – Nokia Treasure Tag

„Ismertessük össze” egymással a mobilunkat és a kulcscsomónkon függő Treasure Taget, és ha sehol sem találjuk a kulcsunkat, csak nyomjunk meg egy gombot a telefonunkon, el fog vezetni a kulcscsomónk felé. A Treasure Tag egy több színben kapható kütyü, amely Bluetooth-kapcsolatban áll a párosított telefonnal. Ha van kedvünk, akár térképen is megnézhetjük, hogy merre van a kulcsunk.