Befőttes üvegbe zárt ebéd

2015. május 26.
Friss ebédre vágytok? Két fiú megmutatja nektek, hogyan készítenek zöldséges, gyümölcsös, húsos és vega ételeket befőttes üvegekben! A PandArte bloggere már tesztelte!

Magyarországra eléggé jellemző, hogy az emberek befőttes üvegbe tárolnak el ételeket. A lekvárok, dzsemek, mézek, befőttek és a különböző savanyúságok sok helyen szépen fel vannak polcozva a kamrában, hogy bármikor elő lehessen venni őket. Van két fiú itthon, akik arra gondoltak, mi lenne, ha ételeket készítenénk el befőttes üvegekbe, amiket aztán házhoz is szállítanak! A JarFood ötlete úgy tűnik bevált.:)

Nemrég fedeztem fel a neten a JarFood „szolgáltatást”, és nagyon megtetszett, mert sokszor gondban vagyok, hogy honnan rendeljek ebédet, ez pedig kompakt megoldásnak tűnt! (Ráadásul a műanyag doboz nem olvad bele a forró kajába!)

Meg is kerestem a két ötletgazdát, Ádámot és Zsoltot, hogy meséljenek kicsit arról, hogyan is vágtak bele a „befőttes üveges kaja” üzletbe.

Miben lehet segítség az embereknek a JarFood?

Korábban sokat rendeltem a munkahelyemre ebédet. Hatalmas választék van Budapesten. Menüt mindig úgy választottam, hogy ami névről, vagy képről megtetszett, azt meg is rendeltem. Izgatott voltam, és alig vártam, hogy egy jót ehessek. Ám a lelkesedésem hamar elszállt… Tulajdonképpen abban a pillanatban, amikor átadták a műanyagdobozba zárt rendelésemet. Felbontottam, és rá kellett döbbennem, hogy az ennivalóm köszönő viszonyban sincs azzal a képpel, ami alapján megrendeltem az ebédemet. A JarFood azért más, mert köszönhetően az egyedi csomagolásunknak, ételeink látványa étvágygerjesztő, a vákuumozott üveg pedig egybetartja az illatokat, ízeket, és megőrzi a frissességet. Ezekből a minőségi elemekből mi nem is engedünk!

Hogyan jött az ötlet?

Az alapötlet Amerikából származik. Egy blogon bukkantunk rá, ahol arról írtak, hogy az amerikai háziasszonyok rendszeresen raknak el befőttes üvegekben, Jar-okban hidegkonyhai ételeket, amelyeket aztán a férjeik a munkában fogyasztanak el. Ezekből próbaképp elkészítettünk egyet, ami elképesztően finomra sikeredett, és ezen felbátorodva vágtunk bele a JarFoodba

Bejött a dolog, szeretik az emberek?

Rendkívül jó visszajelzéseket kapunk az ételeinkről, ami örömmel tölt el minket. Ezen felbátorodva folyamatosan dolgozunk új recepteken, és keressük a lehetőséget, hogy a jelenlegi házhoz szállításból kilépve, saját éttermet tudjunk nyitni.

Milyen Jarok közül választhatunk?

Jelenleg ötféle Jar kategóriából tudnak választani a megrendelőink; tésztás, gyümölcsös, sajtos, húsos/halas és vegetáriánus. De tervben van, hogy bővül a kínálat rizzsel, valamint a hónap második felében kibővül a választék egy fitnesz kategóriával, ahol a kalóriákra ügyelünk. Ezzel egy időben pedig lecseréljük az összes tésztánkat, gluténmentes tésztára!

Az üvegek visszaválthatóak?

Természetesen, a környezetvédelmet nagyon fontosnak gondoljuk, így amint módunk volt rá bevezettük az üvegek visszaváltásának lehetőségét. Szerencsére a megrendelőink élnek is a lehetőséggel.

Bővebben: jarfood.hu

A galériáért kattints a képre!