2015. május 22. | Nagy Zita

5 perces, krémes eperfagylalt

A Zizi kalandjai bloggere a legfinomabb fagyi receptjét árulja el nektek ezen a héten. Mi másból is készülhetne most, mint eperből...

5 perces, krémes eperfagylalt
(Recept ötlet: Just A Taste)

A fagylalt titka, hogy fagyasztott eperből készül, a krémességet pedig a joghurt adja. Készülhet valódi joghurtból, azonban én szójajoghurtot használtam. Tényleg öt perc alatt elkészül!

Hozzávalók:

– 4 bögre (kb. 500 g) fagyasztott eper
– 1/2 bögre szójajoghurt vagy natúr joghurt
– 3 evőkanál juharszirup vagy méz (ha édesebbre szeretnénk, tegyünk bele többet)
– 1 bio citrom reszelt héja
– 1 evőkanál frissen facsart citromlé
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Elkészítése:

1. Tegyük az összes hozzávalót a robotgépbe és pürésítsük simára, krémesre kb. 5 perc alatt.

2. Tálaljuk azonnal vagy tegyük dobozba és be a mélyhűtőbe. Mi néhány órával később elővettük újra és még mindig krémes volt az állaga.

Zita

(Facebook)

Kíváncsi vagy, mire jó még az eper? Kattints!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód