Útmutató szakállas férfiakhoz

2015. május 26.
A szakáll nem csupán borotva segítségével valamiféle formába rendezett szőrszálak együttese, hanem akár életérzés, sőt életforma is lehet. Annyi biztos, hogy a szakáll sok férfi – és nő – számára igazi dédelgetnivaló kis szőrpamacsot jelent a férfiarc markáns vonalai közt, nem árt tehát felkészülni a szakállal kapcsolatos alapvető tudnivalókból.

Van az a megkérdőjelezhető mondás, hogy a teremtés koronája a férfi, azonban afelől semmi kétség, hogy a férfi koronája a szakáll. Legalábbis az emberiség szakállpárti fele – ha hiszünk az efféle dualista világképben – biztosan így gondolja. Amióta az egyik barátnőm kijelentette, hogy nem hajlandó megbízni olyan férfiban, akinek nincs szakálla, magam sem becsülöm alá az arcszőrzet jelentősségét. Na de hagyjuk a szubjektív véleményeket, lássuk, hogy mit érdemes tudni, ha szakállas férfival sodorna össze az élet, vagy ha esetleg magad is szakállas férfi vagy? A Bustle összeszedte a legfontosabbakat:


A gyerekek kedvence is szakállas. Véletlen volna? Nem hiszem.

1. A szakállnak is vannak rajongói

Ezek lehetnek férfiak és nők is, nem számít. Lényeg, hogy senki se lepődjön meg, ha egy ápolt, jól fésült, divatos, kiváló szőrminőségű vagy színárnyalatú szakáll áradó bókokban részesül. Ha zavarna, hogy szakállas szerelmed arcszőrzete elvonja rólad a figyelmet, ne csüggedj, néha mindenkinek kijár a rivaldafényből. Igen, egy szakállnak is.

2. Ne félj a szakáll érintésétől!

Talán sokaknak lehetnek kellemetlen tapasztalatai egy szúrós borostával, de a jól ápolt szakáll selymes és puha, mint a kiscicák bundája. Bátran nyomd hozzá az arcodat, olyan lesz, mintha a világ legkényelmesebb párnájára hajtanád a fejed!

3. A szakáll tartalmazhat apróbb tárgyakat és élőlényeket

Elsősorban ételt. Egy figyelmetlen férfi arcán viruló dús szakállból kiolvasható az aznapi menü is. Sörhabtól kezdve az apróbb bogarakon át sok minden megragadhat benne, de ez egyáltalán nem baj. Ettől lesz a szakáll igazán szórakoztató!

4. A szakállal foglalkozni kell

Olajozni, formázni, dédelgetni. Ezért ne lepődj meg, ha a környezetedben élő szakállas férfi valószínűtlenül hosszú időt tölt el a fürdőszobában. És ne légy féltékeny! Ne feledd, a szakáll feltehetőleg előbb ott volt, mint te. 

5. A szakállat szeretni kell

A szeretetet pedig mi mással lehetne jobban kifejezni, mint egy kis odaadó cirógatással? Megesik, hogy valaki annyira a szakálla szerelmesévé válik, hogy nem tudja abbahagyni annak birizgálását. Miért is tenné, ha egyszer olyan puha? Ne bánd, csak vedd ki belőle a részed!