Tízezren sétáltak a mellrák ellen

2015. június 08.
Ismert előadóművészek, énekesek, műsorvezetők, sportolók sétáltak együtt szombaton az odafigyelésre, az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára hívva fel a figyelmet. A mellrák a nőket sújtó leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely évente 2,5 ezer életet követel hazánkban.

Több ezer fős rózsaszín tömeg vonult ma Budapest belvárosában az AVON mellrákellenes sétáján. A mellrákellenes sétát Dombóvári Vanda, az egész napos esemény háziasszonya indította el. A több ezer fős menet rózsaszínbe borította a Lánchidat, majd a budai és a pesti oldalt. A résztvevők a 3,7 km-es táv megtétele után, a nap legmeghatóbb pillanataként, közösen engedték fel rózsaszín léggömbjeiket, ezzel is kifejezve szolidaritásukat a betegséggel küzdők iránt.

A mellrákellenes sétán részt vett Ördög Nóra, Csobot Adél, Danics Dóra, Keresztes Ildikó, Horányi Juli, Dukai Regina, Pintácsi Viki, Debreczeni Zita, Fésűs Nelly, Pintér Adrienn (Ada) és Karda Bea. A menetet sportolók is erősítették, hiszen ott voltak az UVSE magyar bajok női vízilabda csapat, a női röplabda válogatott, illetve a női jégkorong válogatott tagjai, Miló Viki profi boksz világbajnok, illetve Monspart Sarolta tájfutó világbajnok is.

Férfierősítés is akadt

Akadt néhány bátor férfi is, aki támogatásáról biztosította a hölgyeket: részt vett a menetben Csonka András, Istenes Laci és fia Istenes Bence, valamint Magosi Bálint, divízió 1-es világbajnok ezüstérmes jégkorongozó is.

„Az eseményre több mint 11 ezren regisztráltak, ami jól mutatja az összefogás erejét. Élete során minden 8. nőnél kialakulhat mellrák, éppen ezért vállalatunk szeretné minél több nő figyelmét felhívni az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára. Hiszünk benne, hogy gyermekeink már egy olyan világban nőhetnek fel, ahol nem kell több feleséget, barátnőt, édesanyát, leányt sem elveszíteni egy olyan betegség miatt, amely korai felismerés mellett jó eséllyel gyógyítható” – mondta Végh-Kósa Anita, az AVON Magyarország kommunikációs vezetője.

„Az AVON közel 130 éve küzd a nőkért a legkülönfélébb módokon. Tanácsadóink nagy többsége is nő, éppen ezért társadalmi felelősségvállalási tevékenységünk keretében olyan célokat támogatunk, amelyek a hölgyek életét, életminőségét leginkább befolyásolják. Mellrákellenes küzdelmünk részeként az elmúlt évek során, világszinten közel 230 milliárd forintot adományoztunk különböző mellrákkal foglalkozó szervezeteknek, alapítványoknak, kórházaknak, amelyben jelentős szerepet vállalt a magyarországi leányvállalat is. Ennek a harcnak része a mai rendezvény is” – tette hozzá Radeczky Zoltán, az AVON Magyarország ügyvezető igazgatója.