Élő kaktusz-kövek a Füvészkertben

2015. szeptember 12.
A sivatagokra gyakran gondolunk úgy, mint kietlen, kő és homok borította tájra, és ahol a kopár sziklák között néhány növény: cserjék, füvek küzdenek az életükért. Azonban e tájon nem minden kő élettelen ám!

A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete idén ősszel, 2015. szeptember 11. és 13. között rendezi meg az Őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásárt, ahol a rendezvény fókuszában a magukat köveknek kavicsoknak álcázó kaktuszok lesznek. E különlegesen ritka, fokozottan védett, sok évtizedes kort megérő sivatagi túlélőművészek ősszel bontják pompázatos, színes virágaikat, melyekkel különösen ritkán találkozhatnak a kaktuszok szerelmesei. Rendezvényünk mottója ezért „Élő kaktusz-kövek: az Ariocarpus nemzetség” lesz.

Találkozhatunk sok más sivatagi és hegyvidéki szárazságtűrő és pozsgás növénnyel, egy gyönyörű természeti környezetben, ELTE Füvészkert évszázados parkjában, megnézhetjük a Füvészkert csodálatos trópusi növény gyűjteményeit, a kiállítás színvonalát pedig a az Ariocarpus nemzetség szakértői által tartott színvonalas, természetes élőhelyeket és terepi kutatásokat bemutató előadások emelik.

A kiállítás és vásár teljes ideje alatt akár még szaktanácsokat is magunkba szívhatunk, szaktanácsadása kaktusztartás iránt érdeklődőket, a legkisebbek pedig kaktuszmagoncok ültetésén keresztül ismerkedhetnek meg e csodálatos növényekkel.

A háromnapos rendezvényre mindenkit szeretettel vár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete!