Goji bogyó: superfood reggel, délben este

2015. október 02. |

Hallottál már a Goji bogyóról? Bloggerünk, Salamon Adrienn ma elmondja, miért szeressük, és még egy szuper receptet is mutat hozzá!

Szeretek a konyhában időt tölteni és kísérletezgetni. Korábban napi több órán keresztül (gyakran szinte egész nap) főztem a konyhában, észre sem vettem, hogy repül az idő. Mióta kiderült, hogy babát várok, a kísérletezgetés megmaradt, de a munkaidő lecsökkent, törekszem a gyorsabban elkészíthető ételek elkészítésére. Lehet, hogy már lelkiekben készülök arra az időszakra, amikor itt lesz velünk a kis Picur és kevesebb időm lesz a sütésre-főzésre?A hétvégi bevásárlás alkalmával akadt meg a szemem a Goji bogyón, aztán elindult a lavina és ebbe a receptbe minden belekerült, ami szuperegészséges!

Hozzávalók (2 főre):

½ bögre tejrizs
1,5 bögre rizstej
¼ bögre mazsola
1 körte, apró kockákra vágva
1 kis doboz gyümölcsjoghurt (bio szójajoghurt, Provamel Passion Fruit)
1 kiskanál chia mag (Naduria) 
2 evőkanál amarant (bio puffasztott amarant)
1 mokkáskanál kakaó
1 késhegynyi őrült fahéj
4-6 szem Goji bogyó (Organiqa Goji Berry)

Elkészítés:

A rizst főzzük meg a mazsolával együtt a rizstejben (kb 10 perc, ha nagyon sűrűnek tűnik, kevés rizstejet lehet hozzá még önteni főzés közben is). Amikor már majdnem megfőtt a rizs, adjuk hozzá a körtét és főzzük még pár percig (2-3 perc).Közben a joghurtba keverjük bele a chia magot.Amikor elkészült a körtés-mazsolás rizsünk, máris tálalhatunk! Egy tálkában, vagy csatos üvegben jöhetnek egymásra a rétegek: alulra amarant, aztán a gyümölcsrizs, ismét amarant, erre öntsük a joghurt felét, aztán a tetejére is szórhatunk még egy kevéske amarantot, jöhet a kakaó és a fahéj, végül díszítsük a Goji bogyóval és pár darab körtekockával.Fogyasztható azonnal, de hűtőben tárolva, a nap folyamán bármikor elővehetjük, én max 2 napig javaslom a tárolását. A Goji bogyó, pár óra múlva megpuhul, de frissen, ropogósan is nagyon finom.

Tipp: a rizst finom szemű müzlivel helyettesítve még rövidebb idő alatt elkészíthető!

Miért szerezd be a Goji bogyót?

– a hagyományos kínai gyógyászat már több száz éve használja, immunerősítőként, májvédőként és keringésjavítóként tartják számon
– ismert még látásjavító, anyagcsere fokozó hatásairól is, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat
– 18 aminosavat (köztük mind a 8 esszenciális aminosavat) és 21 nyomelemet, 21 ásványi anyagot tartalmaz, található benne cink, vas, réz, kalcium, kálium, szelén, foszfor, gazdag forrása a béta-karotinnak és B1-, B2-, B6- C és E-vitaminnak is- fogyasztható nyersen: elrágcsálva a szárított bogyókat vagy előre beáztatva vízbe, teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is különböző kásákkal

Forrás és további információ ITT!

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Mennyire zöld a magyar? műanyag

Mennyire zöld a magyar?