A Távol-Kelet a Gozsdu-udvarnál

2015. december 11.
Receptek csak a Marie Claire olvasóinak az izgalmas vietnami–kínai fogásokat felvonultató Sáo étterem csapatától.

Nguyen Thuy Phuong, Anh Tuan és Wang Song Tao (a képen ebben a sorrendben ülnek) évekkel ezelőtt még műkedvelőként főztek és ajánlottak néhány kelet-ázsiai fogást. A három jó barát azóta megnyitotta Budapest belvárosában a saját éttermét. A Marie Claire január–februári számában a Sáo éttermet és bárt mutatjuk be, és megismerhetjük a wokban sült gyömbéres tintahal receptjét is. Phuong, Tao és Tuan másik csemegéje, a grillezett, borslevélbe csomagolt nyárs receptje pedig itt olvasható:

Grillezett, borslevélbe csomagolt nyárs

(2-4 főre) 50 deka darált sertéshús, 1 tojás, 1 csomag újhagyma, apróra vágva, 1 kávéskanál fekete bors, 2 teáskanál halszósz, csipetnyi cukor vagy 2 teáskanál cukorszirup, friss koriander apróra vágva. Ha ázsiai csemegeboltban tudunk szerezni, akkor 1 csomag friss borslevél, de a fogás borslevél nélkül is elkészíthető és finom.

Az előkészített alapanyagokat keverjük alaposan össze, a masszából tetszés szerint formázzunk rudakat vagy golyókat, és húzzuk őket nyársra. Végül, ahogy a képen is látszik, borítsuk be a fasírtokat a zöld levelekkel, és kevés forró olajban vagy pedig grillen süssük meg.