Ez az új e-mail funkció segíthet, hogy ne kérjünk annyiszor bocsánatot

2016. február 03.
A Just Not Sorry nevű új, ingyenesen letölthető szoftverrel magabiztosabbak lehetnek e-mailjeink – ez az új funkció ugyanis kiszűri a túlzásba vitt szabadkozást.

Biztosan a kislány korunk óta belénk oltott megfelelési kényszer az oka, de állítólag mi nők sokkal gyakrabban kérünk bocsánatot, mint a férfiak, és talán, mint kellene. Rengetegszer szerepel a bocsánat, elnézést és a ne haragudj olyan e-mailekben és smsekben is, ahol egyáltalán nem lenne semmi helye – ezt szeretné orvosolni a legújabb e-mail funkció.


(Fotó: Profimedia – Red Dot)

A „Just Not Sorry” azért jött létre, hogy mi nők ne kérjünk annyiszor elnézést e-mailben. A Cyrus Innovation által kifejlesztett szoftver egy ingyenesen installálható Gmail plug-in, ami (az angol nyelvű e-mailekben) megkeresi az olyan kifejezéseket, mint a „just” (csak), „sorry” (bocsánat), I think (azt hiszem) és „I am no expert” (nem vagyok szakértő), majd aláhúzza ezeket, mintha hibásan írt szavak lennének. Így hívja fel rá a figyelmet, hogy talán nem kellene ennyit bizonytalankodni, szabadkozni és elnézést kérni.