Változatos finomságok: Budapest Platz

2016. február 09.
Aki szereti az olyan gasztro helyeket, ahol nem csak változatos finomságokat lehet enni, de maga a belső tér és a design is élményt nyújt, annak a PandArte bloggere ajánlja a Bazilika szomszédságában található Budapest Platz éttermet!

A Budapest Platz 2011 nyarán nyílt meg a Szent István-bazilika közvetlen szomszédságában a Szent István téren… szóval elég pazar a kilátás.:) A napokban megújult étlapon a főszerep a ház oldalasaié, de megtalálhatóak rajta a vegetáriánus ételek, a grab and go kínálatában pedig a wrap és panini szendvicsek is. A desszertek közül a legsikeresebb különlegesség, a nyitás óta az étlapon szereplő császármorzsa.

VÁLTOZATOS, FINOM ÉTELEK

Zsályás rozmaringos oldalas, vajas burgonyával és gesztenyés káposztával

Avokádó-lime oldalas, édesburgonya chips-szel

Cézár saláta

BBQ csirkeszárnyak

Tarkababfőzelék, füstölt oldalassal

Gesztenyepüré

Nagyon tetszik a helyben, hogy a tulajdonos kiemelt figyelmet fordít a belső és külső design elemekre. Az indusztriális designház hatalmas belmagassága és ötletes enteriőr megoldásai nagyon látványosak, kellemes légkört teremtenek.
Az étterembe belépve elsőként a 90 darab vintage szódásüveg szifont kiállító monumentális fal fogja meg az embert, amelyet Magyarország különböző pontjairól gyűjtöttek össze. Aki pedig figyelmesen körülnéz, észreveheti, hogy minden sarok egy-egy kincset rejt, felújított öntöttvas kályhák, mozsarak, régi vasalók, rádiók és pénztárgépek díszítik az éttermet.

A Platz legvonzóbb része az áprilistól novemberig működő 100 négyzetméteres terasz, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Bazilikára és az egész Szent István térre… Tisztára olyan, mint egy nyüzsgő olasz város főtere! Minden szombat este 8 órától DJ szórakoztatja a vendégeket!

A Platz készül a közelgő Valentin napra is! Bővebb infó ITT!