Fitness fasírtgolyók

2016. február 20.
Sütőben sült fasírtgolyók, kenyér nélkül, pulykahúsból. Kevesebb kalória, garantáltan finom íz!

Sziasztok!

Elhoztam Nektek az ígért új sorozatom, a „Klasszikusok könnyedén” első receptjét. Ezt a fasírtgolyót olyan könnyű elkészíteni, hogy bűn nem kipróbálni!

De mitől lesz lightosabb, mint az eredeti? Mert sertéshús helyett, a soványabb pulykából készül. A kenyeret pedig zabpehellyel váltjuk ki, amitől még finomabb lesz az íze. Bő olaj helyett pedig a kíméletes sütőben sütést választjuk. Ja, és az egészet megbolondítjuk egy kis újhagymával és rengeteg petrezselyemmel!
Irány a konyha!

Puszi:
Jucus

Fasírtgolyók, zabpehellyel, pulykából

Elkészítési idő: 40 perc, (5 perc előkészítés 30-35 perc sütés)

Hozzávalók (4 személyre):
•   50 dkg darált pulykahús
•    7 dkg zabpehely
•    1 db tojás
•    3 szál újhagyma
•    1 nagy csokor petrezselyem

Szükséges eszközök:
•    vágódeszka
•    kés
•    keverőtál
•    sütőpapír
•    tepsi

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Az újhagymát és petrezselymet mosd meg, és mindkettőt vágd apróra. A darált húst öntsd egy nagy keverőtálba, üsd bele a tojást, add hozzá a zabpelyhet és a felaprított zöldeket, sózd meg és dolgozd jól össze.

Egy 30-*40 cm-es tepsit bélelj ki sütőpapírral. Formázz a húsból 3-4 cm átmérőjű golyókat. (Ha kicsit leveses lenne a masszád és nem állna össze, akkor adjál hozzá még egy kis zabpelyhet.)

Tedd a sütőben, és 30-35 perc alatt pirítsd szép ropogósra.

Szereted az édességeket is, de figyelsz a vonalaidra? Próbáld ki ezeket 5 hozzávalós lightos finomságokat: klasszikus édességek könnyedén.

Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu