Tavaszi újjászületés a testnek is

2016. február 26.
Tavasszal újra éled a világ, minden virágba borul, és a természet harsogva hirdeti a szépséget. Megújulni vágyik a test és a lélek is. Milyen natúr kozmetikumokkal kényeztessük magunkat a hosszú tél után? Miért fontos különösen tavasszal, hogy tiszta, méregmentes tisztálkodószereket használjunk? A Napvirág manufaktúra még egy apró szépségtrükköt is elárul.

A hosszú tél után kiürülnek a szervezet vitaminraktárai, fáradtabbak, elcsigázottabbak vagyunk, amely az arc bőrén nagyon is meglátszik. Éppen ezért érdemes tavasszal nem csak belülről vitaminokkal feltölteni a test készleteit, pihenéssel a lélek mélységeit, de kívülről is megtámogatni szervezetünk megújulását olyan natúr kozmetikumokkal, melyek nem tartalmaznak sem ásványi, finomított olajokat, sem tartósító, színező és egyéb káros adalékanyagokat.

Valódi kézműves szappannal az ápolt bőrért

A szappan nem csodaszer, önmagában nem képes a gyógyításra, viszont nagyban támogatja a szervezetet abban, hogy a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, a bőrünk tiszta és egészséges maradjon. A valódi kézműves szappan ugyanis csak magas minőségű, hidegen sajtolt növényi olajokat, terápiás hatású, valódi illóolajokat, és kizárólag növényi színezőanyagokat tartalmaznak, és persze azt a szeretetet, amellyel minden egyes szappan elkészül.

Fürdősó, az elérhető luxus

A tavaszi megújulás programunk része lehet az akár kúraszerűen alkalmazott aromaterápiás fürdő, mely megnyugtatja a testet, kisimítja a lélek ráncait. A parajdi só különleges összetevőinek hála, olyan értékes ásványi anyagokkal, és nyomelemekkel látja el a szervezetet, mint amilyen a magnézium,a cink,a réz, vagy a mangán. A dörgicsei bio levendula illóolaj pedig relaxáló,nyugtató hatásával az egyik nagy kedvenc a damaszkuszi rózsaszirmokkal megbolondított rózsás kézműves fürdősó után.

Amit a testvajak tudnak

A terápiás hatású illóolajakkal illatosított organikus testvajak krémesen lágyan ápolják a fürdő után a bőrt. Érdemes a testvajakat még a nedves bőrfelületre felvinni, így nem csupán könnyebben felszívódik, de jóval hatékonyabban hidratálja a bőrünket. Tavasszal érdemes a pezsdítőbb, élénkítőbb illatokat választani, mint amilyen az édes narancs, és az ylang-ylang, mely éppen a Napvirág mediterrán testvajának fő összetevői.

Extra tipp a Napvirág manufaktúrától

Bársony puhaságú bőrt varázsolhatunk magunknak, egyenesen a konyhánkból. Nem is kell hozzá egyéb, csak egy evőkanál finomra őrölt parajdi só, egy fél evőkanál friss citromlé, és egy fél evőkanál organikus méz. Keverjük össze az alapanyagokat, majd a szappannal előzőleg megtisztított – ajánljuk erre a Napvirág kókusz szappant, mely rendkívüli tisztító ereje mellett ápolja,hidratálja, élénkíti a bőrt – arcbőrre vigyük fel az arcradírt, és körkörös mozdulatokkal lágyan masszírozzuk az orcákba. Ne hagyjuk ki az orrot, a homlokot, csupán a szemkörnyékét. Pár perc után alaposan öblítsük le. A végeredményről győződjünk meg mi magunk, egy újjászületett tavaszi bársonyos arc néz majd vissza a tükörből ránk.

Bővebb információ: www.napviragszappan.hu