Hódít az egyszerűség eleganciája – 2016-os konyhatrendek

2016. március 03.
A konyha központi szerepe tovább fokozódik, a nappalival és az étkezővel szerves egységet alkotva válik a közösségi élet fontos színhelyévé. Az aktuális lakberendezési trendek ennek megfelelően a konyhában is megjelennek, divat a skandináv, a vintage, az ipari és a 60-as évek stílusa, és előtérbe kerül az egyszerűség, a praktikusság és a környezettudatosság. A héten nyíló Konyhakiállítás felkérésére adnak friss trendelőrejelzést lakberendezési bloggerek.

Bitay Andrea (Maison blog) úgy látja, hogy a modern és a vintage stílus keveredése 2016-ban is nagyon népszerű marad. Igazán nyerő választás a skandináv egyszerűség néhány régies, karakteres darabbal kiegészítve. A színek idén a világos árnyalatok felé mozognak. Trendi a fehér, a pasztell és a szürke, valamint a fa, a metrócsempe és a cementlap, előtérbe kerül az újrahasznosítás és a környezettudatosság, mind az anyaghasználat, mind a szelektív szemétgyűjtés terén.

Hujber-Nagy Aletta (HNA Design) szerint egyre inkább a személyre szabott konyha a divat, így nincs olyan, hogy mintakonyha. A konyhák jellemzően a 60-as évek stílusában, minimalista és skandináv stílusban készülnek az egyszerűség és funkcionalitás jegyében. Továbbra is elmondható, hogy az új fehér a szürke, illetve a drámai hatású teljesen fekete, vagy a kontrasztos fekete-fehér konyhák is menőnek számítanak. Kedvelt színek a halványkék, a halványzöld, a sárga és a fehérített fa.

Harsányi Gábor (Lakberinfo.hu) meglátása szerint a 2016-os konyhatrendek az utóbbi években megerősödött minimál, vintage és ipari alaphangulatra építenek. Konyhabútor fronton a puha, visszafogott színek lesznek jelen. Bár a fehér még mindig dominál, változataira a kevésbé fényes felület lesz jellemző. Mivel a lakberendezésben a konyha a nappalival tud a leginkább összeolvadni, így nem ritka, hogy a konyhai gépek nagy elemeit elrejtik. A beépített modern konyhai gépek, gőzsütők és kávéfőzők mellett egyre népszerűbbek a beépített borhűtők, illetve a mobilok, tabletek töltésére alkalmas állomások, dokkolók.

Csorba Anita (Inspiraciok.hu) előrejelzése szerint 2016-ban az egyszerűség eleganciája hódít, minden letisztult, kézre álló és praktikus. Az elegancia nem a díszítésben, hanem a minőségi anyagokban, harmonikus színpárokban és gyönyörű formatervezésben nyilvánul meg. Egy kis fény, egy kis csillogás mindenkinek jól áll, ez alól a konyhánk sem lesz kivétel. Az ezüst, bronz és réz mellett az arany is megjelenik a kiegészítőkön, természetesen csak elegáns és visszafogott formában.

A konyha otthonunk egyik legfontosabb része, melynek megtervezése és kialakítása az építkezés legnehezebb és legtöbb szakértelmet igénylő feladata, de egy hosszútávra szóló konyhai gép kiválasztásához is elkél a szakértői segítség. Ezekhez nyújt támogatást az idén március 4. és 6. között a Budapest Sportarénában megrendezett Konyhakiállítás, ahol egy helyen, egy időben hasonlíthatjuk össze a legtöbb hazai konyhabútoros cég kínálatát, megtalálhatjuk a számunkra tökéletes kisgépet, nagygépet, konyhai felszerelést, és megcsodálhatjuk a legizgalmasabb újdonságokat. Érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, mert értékes nyeremények várnak minket!