Tabukat metszünk, gátat nem!

2016. március 05.
Gátmetszés nélkül szülni vagy éppen prosztata gondok nélkül élni evidens lenne. – vallja Kriston Andrea, aki módszerét 30 éve oktatja, kutatja, fejleszti. A Kriston Intim Torna nők és férfiak ezreinek változtatta meg az életét és a trénerek képzésével további teret hódít magának.

Profimedia – Red Dot

Képzeljük el mi lenne, ha gátmetszés nélkül szülnének a nők és magabiztos potens férfiak vennének minket körül. Idilli a kép, igaz? Ábrándozás helyett azonban nézzük a valóságot! 2010 és 2014 között a prosztata eltávolításra fordított összeg 1 845 228 000 Ft volt, és még ehhez jön az utókezelés, vizsgálatok költsége. Ez mindannyiunk pénztárcáját terheli. Gátmetszést a WHO szerint az esetek 2-20%-nál ajánlott alkalmazni, nálunk azonban 70-90 százalékban végzik el a szülés alatt, pedig még senki nem bizonyította, hogy a már-már rutinszerű eljárás csökkentené a gáttáji traumákat vagy éppen növelné ennek a résznek a gyógyhajlamát, miközben ugyanakkor nagyobb az esély az inkontinencia kialakulására.

„Rengeteg nő fordul hozzám a szüléssel kapcsolatos aggódalmaikkal, félelmeikkel. A legtöbben értehtő módon a gátmetszéstől tartanak. Pedig rendszeres edzéssel karbantartott gátizomzat gyors, erős, állóképes, érzéki, ügyes és a pozitív érzelmekkel töltve ezek az izmok lazán nyúlnak, utat engedve a babának és megkímélve a mamát.” – magyarázza Andrea – „Ezzel mindenki jól jár, hiszen a baba kisebb ellenállással szemben születhet meg és a metszés nélküli izom könnyebben regenerálódik. Miközben a gyakorlatokkal készül a mama, a placentában élénkebb a vérkeringés, és a homunkulusz szülést segítő területe kifejlődik.”

Vagyis egy nőnek is van lehetősége tenni azért, hogy a gátmetszést elkerülje. Az alhas szerveit célzottan védő, háromszáz, egymásra épülő gyakorlatokból álló rendszer, a Kriston Intim Torna bárki számára elsajátítható és később önállóan végezhető. Szinte folyamatosan indulnak Budapesten tanfolyamok, kismama tréningek, Női alaptréningek, Gésa tréningek, amely alkalmak során a nők megtanulják, hogyan edzék a hüvelyi izmokat.

Mindamellett a Kriston Intim Torna nem csak a nők számára létfontosságú, hanem a férfiaknak ugyanúgy nélkülözhetetlen a mindennapjaikban és szexuális életükben. A tréning pozitívan fejleszti a férfi alhasi érzetét: szexuálisan jobban érzékel, jobban irányítja a magömlését, erősebbé válnak a záróizmai, és tudatosan képes tenni a férfi a hasi szervei egészségéért. De a KIT akkor is hatékony, ha már tüntetek vannak. Lényeges prosztata megnagyobbodásnál, gyulladási tüneteknél, daganatkezelés során, annak eltávolítása után, az utókezelésben. Klinikai körülmények között vizsgáltuk eredményességét a vizeletmegtartás és a potencianövelés kapcsán.

Mindez több, mint egy egyszerű torna, mivel nem elégszik meg az altesti izmok szorítgatásával, hanem komoly hangsúlyt fektet az egészségvédelem, azaz az emésztő-, kiválasztó- és nemiszervek funkcióinak karbantartására, illetve fejlesztésére. Ugyanakkor a tréningeken egy-egy probléma lelki oldalának feltárása is végbemegy, a traumák – mint például kellemetlen szexuális élmény, szégyen, megfoganás sikertelensége, szülési trauma, vetélések, erőszak, önutálat, fiúnak vártság – felülírásra kerülnek.

Aki pedig szeret emberekkel fogalkozni és erős elhivatottságot érez magában ahhoz, hogy segítsen másoknak, azoknak a Kriston tréningek lehetőséget adnak egészen a tréneri szintig elmenni. A képzés által a leendő trénerek birtokába jutnak Kriston-módszer egyedülálló, jótékony hatásainak ismeretéhez, ráadásul egy szerethető, megbecsült hivatást szereznek meg.