Mandulás-vaníliás kakaóba forgatott trüffel

2016. március 09.
Mennyei kényeztetés néhány apró golyócskába zárva. Bloggerünk, Salamon Adrienn most egy szuperegyszerű trüffel receptet oszt meg veletek.

Megyünk át a télből a tavaszba, lassan érkezik a gyümölcsök és zöldségek kavalkádja. Addig is, ha édességre vágyunk, egyedi ajándékkal kedveskednénk valakinek, vagy csak magunkat kényeztetnénk, itt egy könnyen, gyorsan elkészíthető trüffel recept.

Hozzávalók:

10 dkg kakaóvaj

25 dkg mandulakrém

3 evőkanál darált (mákdarálóval) kókuszvirágcukor

3 evőkanál kókuszolaj

4 evőkanál juharszirup

1 vanília kikapart belseje

2 evőkanál shoyu (cukrozatlan szójaszósz)

csipetnyi tarkabors

cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A cukrozatlan kakaópor kivételével az alapanyagokat összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle.

Az elkészült golyókat, hűtsük ½-1 órát, majd forgassuk cukrozatlan kakaóporba.

A trüffel golyók nagyságától függően, 20-40 db trüffel készíthető ebből a mennyiségből.