A hétvégén vár a Gardenexpo

2016. március 17.
A tökéletes sötét a virágok legújabb barátja: magyar fejlesztésű világújdonság bemutatójával ünnepli a hétvégén 10. évfordulóját a Gardenexpo.

500 növény egy bemutatókertben. Ez önmagában még nem meglepő, de az igen, hogy ez a kert teljes sötétben kel életre. Hosszú évek magyar fejlesztésének eredménye az a speciális kezelés, amivel a növények világítanak a sötétben. A zöld mellett kék fénnyel is stabilan világító növények világpremierje március 18-20. között lesz látható a Budapest Sportarénában a jubileumi Gardenexpón és társrendezvényén az Orchidea Ünnepen.

Teljes mértékben természet- és környezetbarát anyagok használatával sikerült kifejleszteni a Flavatarnak azt a kezelést, melyet követően növényeik világítanak a sötétben. Az eredmény olyan meghökkentő, hogy se fotón, de videón nem lehet igazán visszaadni az élményt, ezt személyesen kell átélni. Egy zárt, fedett bemutatókertben 500 világító virágot, zöld növényt helyeznek el az alkotók az orchideáktól a rózsákon át a páfrányokig és egyéb örökzöldekig, hogy minél változatosabb, bujább virágáradatban gyönyörködhessenek az érdeklődők. Felejthetetlen élménynek ígérkezik a sötétben világító kert, melyre a helyszínre érkező forgatócsoportoknak is speciális kamerákkal kell készülniük.

A Gardenexpón láthatóak először a 2016-os kerti bútor újdonságok is. Minden kertben töltött perc igazi ünnep, és ezt a változó színhasználat is jelzi, ami bátrabb, élénkebb, változatosabb lesz, mint a korábbi években. Tovább erősödik az a trend, hogy a kárpitok szövete a magasabb minőséget sugalló, puhább, kellemesebb tapintású beltéri textúrált szövetek hatását adja vissza. Újra hódít a teak, de már nem a klasszikus angolos-flamandos modellekkel, hanem design bútorok formájában, ahol sok egyéb más anyaggal kombinálják. A rozsdamentes acél, textiléne, fonószál, kültéri bőr, textil szalag és alumínium használatával a kertben még sosem látott formák jelennek meg, igazi kültéri nappali hangulatot teremtve.

Minden korábbinál pompásabb orchidea bemutató várja rajongóit az idén harmadik alkalommal megrendezett Orchidea Ünnepen, a Gardenexpo azonos jeggyel látogatható társrendezvényén. A tervezők több mint 3000 virágzó orchideát csomagolnak húsvéti köntösbe a magyar néprajzi hagyományok motívumait is felhasználva, és a bemutatón olasz és holland nemesítők különlegességei is megjelennek. Természetesen vásárolni is lehet majd az orchidea kereskedőktől, sőt, a kiállított kompozíciókból is.

Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása idén is 8000 négyzetméteren várja látogatóit friss ötletekkel és ihletet adó díjnyertes bemutatókertjeivel. Az érdeklődők komplett kertépítéstől egy kis terasz „tavasziasításáig” minden kerti kérdésre választ kaphatnak az eseményen, ahol a legjobb hazai kert szakértők segítenek a tervezésben és választásban. Kerti bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka mutatkozik be a Gardenexpón. A látogatókat értékes kerti nyeremények is várják, fődíjként egy álomszép kerti garnitúra és elektromos fűnyíró is, érdemes tehát előre regisztrálni a www.gardenexpo.hu oldalon.