Elképesztő mézeskalácsok egy magyar művésztől

2016. március 22.
A PandArte bloggere most olyan mézeskalácsokat mutat nektek, amik művészi ügyességgel készülnek!

Lélegzetelállító mézeskalácsokat készít egy ajkai hölgy! Olyan szépek, hogy megenni hatalmas vétek, sokkal inkább egy képkeretben lenne a helyük, mint a pocakunkban.:) Tehetségére már külföldön is felfigyeltek, munkáit pedig annyira szeretik, hogy már több mint 350.000 követője van! Ő Mézesmanna.

A Mézesmanna manufaktúra mögött egy személyben Czinkné Poór Judit áll, akinek az eredeti foglalkozása porcelánfestő. Judit sokáig csak karácsonykor sütött mézeskalácsot, de 2013-ban egy barátnője kérésére készített a külföldi vendégeinek egy nagyobb adagot, magyaros motívumokkal, hasonlókat a mostani munkáihoz, aminek akkora sikere lett, hogy elkezdett ezzel komolyabban foglalkozni.

Elképesztő, hogy milyen aprólékos munkákat készít, igazi művészet, ami szerintem teljesen egyedi itthon, de talán még külföldön is. Judit egyébként még sablont sem használ, ami jól látható ebben a videóban is! Nekem még az is gondot okozna, hogy egyenes vonalakat húzzak ezekkel az ételfestékes kis zacskókkal.

Judit egyébként azt mondja, hogy a magyaros minták nagyon népszerűek, de az igazi kedvencei a 3D-s technikával készülő mézeskalácsok…mert hogy ilyen is van!

Még több mézeskalácsért kattints a képre!

Ha valaki érez magába kellő elszántságot és türelmet az ilyen munkákhoz, Judit rendszeresen tart különböző workshopokat, ahol el lehet sajátítani a technikákat. A Facebook-oldalán lehet érdeklődni ezzel kapcsolatban, ahol egyébként a legújabb alkotásait is láthatjátok!