Határtalan design Budapesten

2016. április 08.
Határtalan Design címmel több mint egy hónapig látogatható a cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek alkotásait bemutató kiállítás a fővárosban.

Idén a közel hetven hazai és a majd negyven külföldi kiállító munkái között bútorok, lámpák, textilek, szőnyegek, tapéták és lakberendezési kiegészítők szerepelnek. A tárgyakat a műfajok közötti átjárhatóság, a szabad tervezői gondolkodás, üdítő sokszínűség, frissesség és nemzetközi mércével is mérhető progresszivitás jellemzi. A válogatásban prototípusok, egyedi és kisszériás darabok, illetve sorozatgyártott termékek egyaránt helyet kaptak, melyek alkotói közül jó néhányan rangos hazai és nemzetközi designdíjak birtokosai.

A Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás designerek művészeti vezetésével megvalósult tárlathoz hagyományosan gazdag programsorozat kapcsolódik. Külön egységet képez a MOME+ Programmal együttműködésben az egyetemen tavaly diplomázott fiatal formatervezők munkáit, valamint a hazai textiltervezők és kivitelezők együttműködésének eredményeit felvonultató Texhibition című projekt.

Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12. (Bálna)
Nyitva: 2016. 04. 10. – 05. 15. K–V. 10.00 – 18.00

A 11. madeinhungary + 4. MeeD Határtalan Design kiállítás a Visegrad Fund, az NKA, a BTM – Budapest Galéria, a budapesti Cseh Centrum, a Lengyel Intézet és a Szlovák Intézet támogatásával valósul meg.

A tárlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozat része.