Igazi tavaszi látványosság: pillangókiállítás Budapesten

2016. április 09.
Utazó pillangókiállítás érkezik Budapestre április 11. és 30. között. Közel 80 négyzetméteren szabadon repülve ismerhetjük meg a csupán 1-2 hétig élő trópusi lepkéket.

Egyenesen a trópusokra utazhatunk a Camponával, hiszen a bevásárlóközpont ad helyet áprilisban egy különleges utazó pillangókiállításnak. 5-6 trópusi faj több mint 100 egyede lesz egyszerre látható ezen időszak alatt egy számukra kialakított, kellemes, barátságos környezetben, ahol csobogó és szabadon repkedő zebrapintyek járulnak hozzá a teljes trópusi élményhez. A kiállított lepkék dél-amerikai, afrikai és ázsiai országok lepkefarmjairól érkeznek báb formájában és már itt, Budafok-Tétényben kelnek ki, hogy elkápráztassák a nézőket.

A kiállítás alatt egy keltető szekrény is fel lesz szerelve a bevásárlóközpontban, ahol a látogatók megfigyelhetik a kikelés folyamatát, mely a megfelelő hőmérséklet és páratartalom biztosítása mellett fajtól függően néhány nap alatt lezajlik. A lepkék táplálékáról virágos növények és magas cukortartalmú gyümölcsök gondoskodnak, az információs táblákon pedig minden izgalmas részlet megismerhető lesz a különböző fajokkal kapcsolatban.

A különleges látványosság mellett további szórakoztató programok is lesznek a pillangók rajongói számára, és természetesen nyereményekkel, vásárlási kedvezményekkel is várják a látogatókat.

Időpont: 2016. április 11-30.
Helyszín: Campona Bevásárló-és Szórakoztatóközpont, 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.