A legfinomabb tavaszi a spagetti

2016. április 11.
Ha beköszönt a jó idő, megjelennek a zöldséges standokon a friss saláták. Elsők között is a rukkola, amiből isteni spagetti feltét lesz, egy kis buggyantott tojással megbolondítva.

Sziasztok!

A spagettiben az a jó, hogy százféleképpen elkészíthető. Paradicsomos húsos szósszal, rengeteg sajttal, vagy akár így lightosan is, mindenhogyan finom. Ha ezt a verziót még nem próbáltátok, akkor irány a konyha!

Jucus

Rukkolás, spagetti, buggyantott tojással

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók (2 személyre):
2 db tojás
20 dkg spagetti
10 dkg rukkola
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj

Szükség eszközök:
konyharuha
fazék
vágódeszka
kés
serpenyő
fakanál
kisebb lábas
két kis csésze
szűrőkanál

Elkészítés:
Tegyél fel egy fazékban 1 teáskanál sóval vizet forrni a tésztának. A rukkolát mosd meg, és egy tiszta konyharuhára terítsd ki száradni. A fokhagymát pucold meg, és vágd vékony szeletekre.

Mikor a víz felforrt tedd bele a spagettit. Közben a serpenyőbe hevítsd fel 2 evőkanál olívaolajat, tedd bele a fokhagymát és pár perc alatt pirítsd meg, majd vedd le a tűzről.

Mikor a tészta megfőtt, tedd át a serpenyőbe, egy kevés (kb. 1 evőkanál) főzővízzel együtt, és forgasd meg a fokhagymás olajban. Sózd meg, majd keverd hozzá a rukkolát, és vedd le a tűzről.

Egy lábosban, amiben majd a 2 tojás egymás mellett elfér forralj vizet. Majd vedd le a hőfokot, hogy a víz egyáltalán ne lobogjon, épp csak gyöngyözzön. A tojásokat törd fel egyesével kis csészébe, majd öntsd óvatosan, közelről, közvetlenül a vízbe. 3 perc után egy szűrőkanál segítségével emeld ki. A spagetti tetejére tévé tálalhatsz is.

Fotó és szöveg:

Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu