Büszke vagyok rád pályázat

2016. május 14.
Az Értsünk szót módszerének alapítói különleges, egyedi pályázatot hirdetnek, amelyre még május 22-ig lehet jelentkezni. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a dicséret fontosságára a gyerekek önbizalmának megerősítésében és a motiváció kialakításában.

A gyereknevelésben szülőként gyakran azokra a pontokra fókuszálunk, amelyek gondot jelentenek: hogyan vegyem rá, hogy megmossa a fogát, elpakolja a játékait, megcsinálja a leckét? Mit tegyek, ha folyton veszekednek a testvérek? Nem akarom megbüntetni, de már nincs más ötletem… Pedig a gyereknevelés, a gyerekekkel való együtt élés nem csak a kihívásokról, a nehézségekről szól! Talán néha nehezebb az örömteli részleteket is meglátni, tudatosítani, pedig ott vannak. Ebben a pályázatban ezeknek a csillagpontoknak a felismerésére vállalkozik az Értsünk szót, a pályázatot beküldők részvételével.

Aki ismeri az Értsünk szót tevékenységét és mindazt, amit átadnak a szülőknek, pedagógusoknak, jól tudja, hogy náluk a dicséret sokkal inkább úgy hangzik: BÜSZKE LEHETSZ MAGADRA!

A gyerekek számára sokkal többet jelent, amikor valóban róluk jelzünk vissza valamit, azaz az ő képességük kerül elismerésre. Amikor a „büszke lehetsz magadra” kifejezést használjuk, akkor valóban a gyermek teljesítménye kerül fókuszba, azzal szemben, mint amikor mi magunk kerülünk a középpontba, a „büszke vagyok rád” felkiáltással. A különbség bár nem tűnik jelentősnek, mégis nevelési szempontból, a gyerek önbecsülése szempontjából igen fontos.

E téma fontosságára tekintettel keresik azokat a történeteket, országhatáron innen és túl, amelyekben a gyerekek érzik, hogy büszkék vagyunk rájuk, és úgy szeretjük őket, ahogyan vannak.

Pályázat

A pályázatra szülőktől/pedagógusoktól max. 2000 karakteres, valós, megtörtént eseményről szóló történeteket várnak, amelyek olyan helyzeteket mutatnak be, amikor a gyerekek büszkék lehettek magukra. És mikor természetesen a szülő/pedagógus is büszke volt a gyermekre.

A pályázatban nem kell, hogy szerepeljen, a „büszke lehetsz magadra” kifejezés, csak ha valóban elhangzott.

A pályázatok értékelése során nem a stílus, vagy az irodalmi jelleg a döntő, a kiírók sokkal inkább a történetre, a gyerekek és szülők kapcsolatára, és a dicsérethez fűződő viszonyukra helyezik a hangsúlyt az elbírálásnál.

A pályázatokat egy öt tagú zsűri értékeli és a felajánlott díjakat a zsűri döntése alapján ítélik oda a pályázók közül azoknak, amely történetekből a leginkább felismerhető a megfelelő dicséret fontossága és ereje.

A zsűri tagjai:
Szám Katalin a KÉPMÁS családmagazin főszerkesztője, három gyermek édesanyja
Sárosdi Virág, gyógypedagógus, logopédus, hat gyermekes édesanya
Nagy Réka Ökoanyu, az Ökoanyu, Ökobaba és Ökoanyu a konyhában c. könyvek szerzője, egy gyermek édesanyja
dr. Skita Erika – kommunikációs hídépítő, EQ tréner, Értsünk szót – két gyermek édesanyja
Turáni Szabolcs – kapcsolatépítész, Értsünk szót – két gyermek édesapja

A díjak:
3 nap 2 éjszaka az alsópáhoki Kolping Hotel felajánlásával
1-1 db 5000, 10000 és 20000,- Ft értékű ajándékutalvány, amely beváltható az okosjatek.hu webáruházban
1 db 10000,- Ft értékű ajándékutalvány, amely beváltható a gyereketeto.hu webáruházában a letölthető termékekre
3 db ajándékcsomag az Értsünk szót felajánlásával – tartalma egy online tréning, egy Érzelmi intelligencia füzet, egy érzelmi kártyacsomag és egy példány a Tündérkirálynő kristályai c. új EI mesekönyvünkből!
3 db 1 éves KÉPMÁS magazin előfizetés a KÉPMÁS családmagazin felajánlásával
1 db Ökoanyu című könyv Nagy Réka felajánlásával
1 saját mese Kissné Nezvál Eszter a Mesefészek

Az ünnepélyes díjátadóra és eredményhirdetésre 2016. május 27-én délután kerül sor a Bartók Pagonyban.

A pályázat honlapja: www.ertsunkszot.hu/buszke-vagyok-rad

I