Isteni mediterrán rántotta öt perc alatt

2016. július 27.
Tombol a nyár, és ha már mi magunk a napsütéses tengerpart helyett egy irodába igyekszünk, legalább a rántottánk legyen mediterrán finomság! Megmutatjuk, hogyan.

Valószínűleg senkinek nem ugrik meg a pulzusszáma a „rántotta” szó hallatán, hiszen ez az egyik legunalmasabb reggeli, amit el tudunk képzelni. Ez persze koránt sem jelenti azt, hogy ne lehetne feldobni néhány izgalmas hozzávalóval. Ezzel a recepttel például isteni mediterrán rántotta készülhet, ami remélhetőleg az itthon töltött munkanapok közben is emlékeztet minket azokra az olasz tengerpartokra.

Hozzávalók:

2 nagy tojás
1 csipet himalája só
Fél evőkanál extra szűz olíva olaj
Egy marék bébispenót
2 napon szárított paradicsom, apró darabokra vágva
1 evőkanál reszelt parmezán (plusz még egy kicsi tálaláshoz)
Feketebors ízlés szerint
Némi petrezselyem díszítéshez 


Fotó: Profimedia – Red Dot

Elkészítés:

A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a sót.

Egy serpenyőbe olíva olajat öntünk, megfonnyasztjuk a spenótot, majd hosszá adjuk a paradicsomokat és az egészet puhára főzzük.

Adjuk a zöldségekhez a tojást, majd mikor már majdnem kész, keverjük bele a reszelt parmezán sajtot.

A kész ételt borsozzuk, petrezselyemmel díszítjuk, pirítóssal kínáljuk!