Valószínűleg senkinek nem ugrik meg a pulzusszáma a „rántotta” szó hallatán, hiszen ez az egyik legunalmasabb reggeli, amit el tudunk képzelni. Ez persze koránt sem jelenti azt, hogy ne lehetne feldobni néhány izgalmas hozzávalóval. Ezzel a recepttel például isteni mediterrán rántotta készülhet, ami remélhetőleg az itthon töltött munkanapok közben is emlékeztet minket azokra az olasz tengerpartokra.
Hozzávalók:
2 nagy tojás
1 csipet himalája só
Fél evőkanál extra szűz olíva olaj
Egy marék bébispenót
2 napon szárított paradicsom, apró darabokra vágva
1 evőkanál reszelt parmezán (plusz még egy kicsi tálaláshoz)
Feketebors ízlés szerint
Némi petrezselyem díszítéshez
Fotó: Profimedia – Red Dot
Elkészítés:
A tojásokat egy tálban felverjük, hozzáadjuk a sót.
Egy serpenyőbe olíva olajat öntünk, megfonnyasztjuk a spenótot, majd hosszá adjuk a paradicsomokat és az egészet puhára főzzük.
Adjuk a zöldségekhez a tojást, majd mikor már majdnem kész, keverjük bele a reszelt parmezán sajtot.
A kész ételt borsozzuk, petrezselyemmel díszítjuk, pirítóssal kínáljuk!