Tanulj nyelvet és utazz személyre szabottan

2016. augusztus 16. |

Szuper nyeltanulási lehetőséget mutat most nektek a PandArte bloggere! Ez az új trend, GO LOCAL!

Ha létezik kézműves fagylalt, kézműves csokoládé, kézműves sör, akkor, létezik kézműves szervezett utazás is, hiszen az amazenglish utakon a tömegturizmussal szemben egyfajta, ˝go local˝ utazási filozófia valósul meg. Egyedien összeállított utazásokat szervez két fiatal Angliába, tele ” helyi ” élménnyel, amit intenzív nyelvtanulással kötnek össze.

Amazenglish – ezzel a beszédes névvel indította útjára nemrégiben két lelkes, kreatív és vállalkozó szellemű fiatal Travel&Learn szellemiséget képviselő utazási projektjét. A start-up kezdeményezés által az élményekre nyitott, felfedezni és angol nyelvet tanulni vágyók egész hetet felölelő utazásokon vehetnek részt.

Réka, aki egyébként angol tanár és András a két alapító tag. Körutazásaikon a nyelvtanulás a szó szoros értelmében összekapcsolódik a világjárással. Minden utazás egyedien összeállított, és a minőség érdekében a létszám limitált: 10-12 fős csoportként csöppenünk bele a meglátogatott régiók életének forgatagába. Helyi történelmi élmények, kulináris élvezetek, kirándulások és sok kaland várja a résztvevőket.

Íme néhány kiemelt pillanat, ami megtörténhet és meg is történik velünk ezeken az utakon, hiszen Rékáék olyan helyekre visznek mindenkit, amit nagyon jól ismernek már ők maguk is!

Ledobjuk a biciklinket egy ökofarm pajtája mellett, hogy olyan házi készítésű sajtokat és cidert kóstoljunk helyi angolok társaságában, amilyet azelőtt még soha.

Egy óceánparti ír pubban a zenészekkel együtt énekeljük újdonsült kedvenc dalunkat, amit épp az előző napon tanultunk meg anyanyelvi tanárunktól, hiszen a tanárok maguk is angolok.

Esőkabátunkba bújva a tengerparton túrázunk, miközben a legkevésbé sem zavar minket, hogy aznap hányadszor süt ki a nap, vagy épp ered el az eső. Az óceáni éghajlatot itt testközelből teszteljük és tiszteljük.

A szálláson a kandalló mellett végre úgy lazíthatunk, ahogy arra már régóta vágytunk, és végre tejjel ihatjuk az Earl Grey-t.

A River Cottage TV-sorozat forgatási helyszínén, a VIP teremben maga a séf mutatja be nekünk helyi, szezonális hozzávalókból készült exkluzív ebédünk fogásait.

Hogy veletek is megtörténhessen mindez, érdemes ellátogatnunk a weboldalra, ahol első lépésként tájékozódhattok az utak részleteiről, böngészhettek az előző résztvevők élménybeszámolói között, illetve még többet megtudhatunk az amazenglish küldetéséről.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Életmód

Egyszer használatos és tölthető elem: melyik a környezettudatosabb? alkáli elem

Egyszer használatos és tölthető elem: melyik a környezettudatosabb?