Kaktuszkiállítás a Füvészkertben

2016. szeptember 04.
Szeptember 9. és 11. között Őszi Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkertben. Ott a helyünk!

A vízhiány világszerte egyre több problémát okoz – ám míg mi, emberek aggódva igyekszünk megoldást találni a problémára, a növényvilág már rég kifejlesztette tökéletes prototípusait, a szukkulenseket vagy pozsgás növényeket.

A legismertebb pozsgások a kaktuszok, melyekkel minden kontinensen találkozhatunk, Afrikában azonban különlegesen változatos arcát mutatja ez az egyedülálló növénycsalád.

A Kanári-szigetek bennszülött flórája például a szigetcsoport minden szigetén más és más, csak ott előforduló fajoknak ad otthont. A kontinens másik szegletében, Fokföld növényvilága önmagában annyira bámulatos, változatos és egyedülálló, hogy az itt honos növények jelentős része sehol máshol nem fordul elő a Földön.

Afrika szukkulensei között találunk apró, pár centiméteres parányokat és hatalmas, fákká fejlődő óriásokat, gömböket, palackokat, és a földfelszín alá rejtőző ablakos növényeket és tövisekkel-tüskékkel felvértezett marcona példányokat.

Az esemény látogatói megismerkedhetnek e csodás növényritkaságokkal, valamint kedvükre válogathatnak több hazai kaktuszkertész eladásra kínált növényei közül.

Infó: www.kaktuszgyujtok.hu