Egyszerű és tápláló avokádós-babos tésztasaláta őszre

2016. október 20.
Tésztasaláták többnyire nyári kerti partikra készülnek, de elég kicserélni néhány hozzávalót és váris őszies verziót készíthetünk belőle. Ezúttal avokádóval és babbal.

Az avokádó olyan hozzávaló, amivel nem lehet betelni, nem csak azért, mert szuperegészséges, hanem azért is, mert viszonylag semleges ízének és izgalmas állagának köszönhetően remekül variálható. Most például elmondjuk, hogyan készülhet belőle pikáns tésztasaláta!

Hozzávalók:

1/2 csésze olíva olaj
1 lime leve és reszelt héja
1/4 csésze friss korianderzöld
1 teáskanál fokhagymasó
1/2 teáskanál kömény
1/2 teáskanál cayenne bors
Só és bors
Egy zacskó tészta (lehetőleg valami rövidebb, például penne)
1 konzerv vörösbab (a leve nélkül)
1 konzerv kukorica (a leve nélkül)
1 jalapeno paprika
2 avokádó meghámozva és kockákra vágva

Elkészítés:

1. Keverjük össze az olíva olajat, a lime levét és a fűszereket, adjuk hozzá a lime reszelt héját is!
2. Főzzük meg a tésztát a zacskón olvasható instrukciók szerint, majd szűrjük le, hagyjuk lecsöpögni a vizet és várjuk meg, míg kissé kihűl.
3. Egy nagy tálban keverjük össze a tésztát a babbal és a kukoricával és adjunk hozzá egy felkarikázott jalapeno paprikát is (persze csak ha bírjuk a csípőset)!
4. Öntsük le a salátát a lime-os fűszeres dressinggel, végül pedig dobáljuk bele a felkockázott avokádó darabkákat is!