Isteni paradicsomos-mozzarellás cukkinitészta

2016. október 21.
A cukkintészta egészségtudatos körökben már jó ideje népszerű, hiszen tökéletes alternatíva a spagetti helyett: könnyű vele dolgozni, egészséges és csodálatosan zölddé varázsol minden tányért. Mutatunk is egy egyszerű, olaszos receptet vele.

A cukkinitészta még véletlenül sem cukkiniból gyúrt, vagy cukkinival elkészített tésztát jelent: itt arról van szó, hogy maga a cukkini a tészta, azaz végre van egy finom, egészséges alternatívánk a tészta helyett, ha valaki esetleg még a tönkölyből készült vagy teljes kiőrlésű tésztákat is szeretné messziről elkerülni.

Ráadásul a cukkinitészta csodálatosan zöld, nagyon finom, egyetlen hátulütője az lehet, hogy a sok cukkiniből meglepően kevés tészta lesz a végére – és az biztos, hogy ha kipróbáljuk, még többet akarunk majd!


Fotó: Profimedia – Red Dot

Hozzávalók:

1 evőkanál extraszűz olíva olaj

1 vöröshagyma vékony szeletekre vágva

2 gerezd fokhagyma felaprítva

4 cukkini géppel vagy hámozóval előkészítve

1 és ½ csésze fűszeres paradicsommártás

1 és ¼ csésze friss mozzarella kisebb darabokban

Só és bors

¼ csésze friss bazsalikom

 

Elkészítés:

1. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát 4-5 perc alatt. Adjuk hozzá a fokhagymás és további 1 percig pirítsuk a hagymákat

2. A cukkinitésztát elkészíthetjük speciálisan erre a célra kialakított eszközzel (ilyennek) de tökéletesen megteszi, ha hámozóval esetleg reszelővel vékony szeleteket vágunk belőle. Adjuk hozzá a hagymákhoz, és puhítsuk meg 3-4 perc alatt

3. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és kevergessük további 5 percig.

4. Fűszerezzünk sóval, borssal, végül pedig jöhetnek a mozarella darabkák is!

5. Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.